EXCLUSIV  DCNews.ro, platforma cititorilor în pandemia COVID - 19. ”De noi cui îi pasă? Intrăm, probabil, la victime colaterale”

Oana D., unul dintre cititorii noștri, a acceptat provocarea DCNews și ne-a răspuns mai multor întrebări despre COVID - 19.

Înainte de a vedea ce ne-a scris cititoarea noastră, vă reamintim provocarea lansată de DCNews. Puteți deveni sursele noastre de inspirație, "reporterii" DCNews în țară și-n lume. Dacă sunteți martorii unui eveniment sau aveți ceva de comunicat sau întrebat, vă invităm să ne scrieți pe adresa [email protected].

Vă lansăm câteva subiecte de discuții la care puteți trimite părerile voastre sau imagini, situații. Desigur, dacă constatați orice alt eveniment din jurul vostru, dați-ne de veste.

Subiectele momentului:

Credeți că IZOLAREA OBLIGATORIE la domiciliu (cu permisiunea de a merge la muncă, cumpărături, farmacie) a populației este o soluție?

Sunteți în situația de a fi trimis acasă, din cauza efectelor economice?

Cum ar trebui prevenite efectele economice ale crizei COVD-19, în domeniul dv. de activitate?

PREȚURI CRESCUTE? Dacă aveți imagini sau constatări, le așteptăm.

Cum ARATĂ LOCALITATEA TA în pandemie de CORONAVIRUS?

Știți pe cineva care NU RESPECTĂ IZOLAREA, deși a venit din zone afectate? Dă-ne de veste!

CRIZĂ MEDICAMENTE? Ai nevoie de medicamente pe care nu le mai găsești? Spune-ne problema ta.

Ești BLOCAT în afara țării? Anunță situația ta!

Răspunsurile trimise de Oana D. pe adresa redacției sunt:


1. Izolarea la domiciliu, obligatoriu, e o masura excesiva si nejustificata. Nu duce la vindecare. Un asemenea virus nu va disparea astfel, ci numai daca exista vaccine/antidot sau daca 70%-85% din populatie dezvolta imunitate. Este imposibil ca toata populatia globului sa stea in izolare. Suntem prea multi. Iar virusul poate sa se adapteze si cand ne ferim de forma veche ne izbeste cu o noua forma. Se numeste EVOLUTIE, si as recomanda-o ca fiind necesara multor romani.

2. Sunt intr-o situatie si mai precara- nu am serviciu din nov 2019- si nici somaj. S-a gandit cineva la noi? Cei care au lucrat pana ieri poate au o rezerva. Noi... nu. Dar cui ii pasa? Evident- nimanui. Noi intram probabil la victime colaterale.

3. Stoparea tuturor platilor catre banci, stoparea platii utilitatilor, nationalizarea/rechizitionarea industriilor strategice. La schimb cu oferirea -in anul viitor- unor facilitati fiscale atractive firmelor ramase "vii" post-criza.

4. Produsele ieftine au disparut primele, au ramas pe rafturi numai cele foarte scumpe. Am renuntat la mai multe produse decat sa dau cat nu fac.

5. Lumea era 50% mascata, 50% nepasatoare. Problema este urmatoarea: cei mascati se simt atat de responsabili ca ar dori sa-i inchida si sa arunce cheia pe batrani si pe bolnavi. Cum propunerea de stampilare a celor suspectati a fost deja lansata ma duc cu gandul la al doilea razboi mondial.

La restul chiar nu am raspunsuri/sugestii. Ma sperie insa tot ceea ce se intampla. Clivajele existente in Romania par a se adanci si mai mult. Mai ramane doar sa ne sfasiem pe strada, totul in urlete de "Suntem solidari! Impreuna!"”

Nu ezitați să ne dați un email pe adresa [email protected] să ne scrieți și părerea dumneavoastră!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel