Datele despre vaccinare. Valeriu Gheorghiță, lovitură pentru Vlad Voiculescu

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a făcut precizări, marți, privind publicarea de către Ministerul Sănătății a datelor despre vaccinare. 

În cadrul conferinței de presă de marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că publicarea de către Ministerul Sănătății a datelor despre vaccinare reprezintă o „problemă”, dat fiind faptul că cifrele nu au fost validate.

Întrebat de jurnaliști dacă este adevarat ca a făcut plângere la premierul Florin Cîțu legate de datele despre vaccinare, Valeriu Gheorghiță a răspuns că „eu nu am făcut plângere, am făcut o informare premierului, la solicitarea acestuia, legată de datele privind activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse în mediul online și ce informații sunt prezentate.”

„Problema pe care eu așa o văd în calitate de președinte al Comitetului Național de Vaccinare și care am ca atribuție informarea publicului legat de derularea activităților de vaccinare, de asemenea comunicarea în relații de criză, comunicarea și cu personalul medico-sanitar, toate aceste informații în opinia noastră și a specialiștilor necesită a fi validate înainte de a fi puse în mediul online pentru că pot fi erori de selectare în centrele de vaccinare. Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puțin 24 de ore și pot genera o serie de interpretări eronate pe baza unor date care sunt nevalidate.”, a explicat Valeriu Gheorghiță. 

Amintim că Ministerul Sănătăţii a publicat recent date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. Cîțu a spus că vor fi făcute verificări pentru a se stabili dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, menționând că erau necesare mai multe avize.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a transmis apoi că „nu există date publice secrete.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel