Daniel Băluță, decizie referitoare la ridicarea deșeurilor de la centrul de carantină din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a decis ridicarea deșeurile de la centrul de carantină și de la persoanele aflate în izolare la domiciliu, cu două mașini frigorifice, cu temperatura de -4 grade.

Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în Sectorul 4 al Capitalei. Astfel, începând din această săptămână, primăria are în dotare două autospeciale pentru ridicarea deșeurilor posibil contaminate, de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu de pe raza sectorului. Odată colectate, deșeurile sunt transportate, la o temperatură de -4 grade, la centrele de incinerare autorizate de la Craiova și Ploiești, pentru a fi distruse în mediu controlat.

Cu o capacitate de 840 de litri fiecare, cele două mașini sunt special dotate pentru transportul substanțelor periculoase, inclusive cele medicale. Mai exact, fiecare vehicul are un sistem frigorific și șapte pubele a câte 120 de litri fiecare, pentru colectarea deșeurilor și este operat de câte 4 angajați ai operatorului de salubritate, echipați corespunzător.

Aceste mașini vor colecta deșeurile de la persoanele aflate în carantină sau în autoizolare precum și de la centrul de carantină pus la dispoziția autorităților de către Primăria Sectorului 4.

Totodată, atât persoanele aflate în autoizolare, cât și cele aflate în carantină vor primi saci speciali în care își vor depozita gunoiul menajer și îl vor scoate la ușă, de unde va fi ridicat de angajații de la salubritate.

Pentru colectarea gunoiului, trecerile vor fi efectuate de două ori pe săptămână în fiecare locație. Frecvența ridicărilor va fi suplimentată, în caz de necesitate.

Mai mult, în cazul locațiilor mari, cum ar fi centrele de carantină, vor putea fi montate și containere special.

Valoarea investiției în cele două mașini, pubele și recipienți speciali de colectare este de aproximativ 100.000 de euro.

În momentul de față, în Sectorul 4, conform Direcției de Sănătate Publică, 200 de persoane sunt înregistrate ca fiind în autoizolare iar alte 50 sunt în carantină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel