Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare anti-COVID-19: „Scopul este confirmarea vaccinării, dacă se cere!“

Foto ilustrativ - Vaccin anti-Covid-19
Foto ilustrativ - Vaccin anti-Covid-19

Ministerul Sănătății din Danemarca a confirmat introducerea, din această lună, a pașapoartelor de vaccinare anti-COVID-19.

Pașapoartele de vaccinare vor fi introduse în Danemarca începând cu această lună, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Cei care au fost vaccinați anti-COVID-19 vor putea descărca documentul și îl pot imprima pentru orice circumstanțe care le impun să dovedească statutul lor persoane vaccinate.

Decizia vine pe fondul unei dezbateri asupra implicațiilor asupra drepturilor omului ale vaccinurilor sau pașapoartelor care confirmă imunizarea, care au fost susținute anterior ca un mijloc de reluare a călătoriilor internaționale și a anumitor sectoare ale industriei hoteliere. Totuși, criticii spun că cei care aleg să nu fie vaccinați nu ar trebui să fie discriminați, situație care ar face ca vaccinul să fie efectiv obligatoriu pentru oricine ar dori să revină la o viață normală.

Mesajul Ministerului Sănătății a fost următorul:

„Scopul pașaportului danez pentru vaccin este de a vă asigura că, în calitate de cetățean, puteți confirma într-un mod simplu și sigur că ați fost vaccinat, de exemplu, dacă plecați în străinătate, iar confirmarea este necesară“, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel