Danemarca introduce PAȘAPORTUL digital pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Danemarca va introduce pașapoarte de vaccinare anti-Covid.

Documentul este deja în lucru, iar guvernul de la Copenhaga a anunţat că în maximum 4 luni va fi gata. Pașaportul ar urma să fie unul digital și va arăta dacă oamenii au fost vaccinați împotriva coronavirusului, scrie ABC NEWS. Documentul le va permite danezilor să călătorească și să scape de alte posibile restricții.

„Este absolut crucial pentru noi să putem reporni economia daneză, astfel încât companiile să poată reveni pe drumul cel bun. Multe companii daneze sunt companii globale. Va fi pașaportul suplimentar pe care îl veți putea avea pe telefonul dvs. mobil, care demonstrează faptul că ați fost vaccinat. Putem fi printre primii din lume care îl au și îl putem arăta restului lumii.”, a declarat ministrul Finanțelor, Morten Boedskov.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a respins ideea folosirii acestor paşapoarte de vaccinare ca o condiţie pentru a vizita unele ţări străine. Comisia Europeană încă analizează această opţiune. Reamintim că Estonia a anunţat că va permite accesul în ţară doar celor care fac dovada vaccinării anti-COVID, pentru a evita carantina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel