Dăncilă, REPLICĂ la atacurile din PE, după dezbatere: Macovei, știu despre dezinformările dvs!

S-a convenit ca Viorica Dăncilă să dea o replică acuzațiile din Parlamentul European. 

Iată replica premierului: 

- Vă mulțumesc tuturor pentru poziția pe care ați avut-o, am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, constructive, am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare și nu acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele acestei dezinformări. 

- Da, trebuie să apărăm cetățenii. Acest lucru îl cer și eu, n-am să ignor vocea poporului. Martor este larga susținere populară pe care o avem în România. Ascult pe toată lumea de bună credință, vreau un dialog constructiv, care să fie corect pentru România și pentru UE. 

- Doamna Macovei, știu despre dezinformările dvs! Acest Guvern pe care-l criticați atât de des a adus o creștere economică de 7%, a crescut nivelul de trai al românilor, de aceea românii îl iubesc. Nu vă face cinste să aduce lupta politică internă în Parlamentul European. Este o lipsă de respect față de poporul român. Nu am să pot să răspund la toată lumea, ar fi foarte mult timp. 

- Da, România este divizată, iar eu vreau să fie unită. Trebuie să avem grijă de un lucru, și vă spune o țară pro-europeană, vrem și o Europă divizată? Da, avem dialog, dar să nu încercăm, indiferent de grupul politic, să ne învrăjbim unii pe alții. 

- Împreună trebuie să creionăm viitorul UE începând cu anul viitor. Haideți să vedem lucrurile care ne unesc și să lăsăm la o parte lucrurile care ne divizează.

- Ceea ce avem de îndreptat vom îndrepta, vom avea dialog, sunt dispusă dialogului. 

- Reforma în ceea ce privește legile justiției este inițiată în Parlament, ales în mod democratic, este expresia voinței poporului. Vedeți că și aici există dezinformare? Au arătat cu degetul spre Guvern. Nu, în Parlament au fost inițiate aceste legi. 

- Dle Rebega, nu aduceți lupta politică în PE, nu e corect față de români. Poate ar trebui să vă gândiți că ați candidat pe listele PSD. Nu vă judec eu pentru că nu am dreptul, vă vor judeca cei care v-au susținut și pe care acum i-ați dezamăgit. 

- PE nu e inamicul meu, am fost europarlamentar timp de 9 ani, nu o să mă abat de la valorile europene. Poate nu toate lucrurile sunt corecte sau așa cum trebuie să fie, dar sunt convinse că un dialog constructiv și că puteți să ascultați toate părțile și vom ține mai puțin cont de cei care nu vor ca să fie înțelegere și dialog, cei care vin cu dezinformări, care au dezinformat întotdeauna, nu numai acum, cred că lucrurile se pot îndrepta.

- Cu siguranță vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Azi, ministrul Justiției, prezent lângă mine, va merge la Comisia de la Veneția. România e o țară pro-europeană și nu se va abate de la acest drum. Vă spune o fostă colegă a dumneavoastră. Vă rog să aveți încredere în România și să aveți încredere în parcursul european și-n respectarea statului de drept în țara mea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel