Dăncilă, construcție Spital de Urgență Iași: Luăm astăzi o decizie importantă

Denisa Zamfir / 14 mai 2019 / 15:27 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de Guvern că vor lua o decizie importantă cu privire la construcția Spitalului Regional de Urgență Iași.

"Luăm astăzi (marţi - n.r.) o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, un proiect aşteptat de cetăţenii din această regiune. Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, pasul premergător depunerii cererii de finanţare la Comisia Europeană. Costul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la 500 de milioane de euro cu TVA, din care 150 de milioane euro finanţare nerambursabilă. Spitalul va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 45 de paturi pentru spitalizare de zi şi va oferi servicii medicale de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic şi tratament pentru cetăţenii din întreaga regiune", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că spitalele regionale reprezintă "un punct strategic" în programul de guvernare şi vor fi realizate "în pofida criticilor şi obstacolelor pe care le ridică adversarii politici".

"Suntem într-un stadiu avansat şi în această vară vom adopta şi indicatorii tehnico - economici ai studiului de fezabilitate pentru Spitalul de Urgenţă de la Cluj, astfel încât şi acest obiectiv să aibă o perspectivă certă de finanţare şi de realizare", a menţionat Dăncilă.

Vezi și: Dărâmare Guvern Dăncilă, de la ce scor? Cioloș și Ponta răspund când au dreptul

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27