EXCLUSIV  Dărâmare Guvern Dăncilă, de la ce scor? Cioloș și Ponta răspund când au dreptul

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci avem un mandat să acționăm imediat, a doua zi. Întrebați de Elena Cristian de la ce rezultat al acestor alegeri, se consideră că românii nu sunt de acord cu PSD și de la ce rezultat ar fi legitimă schimbarea Guvernul, cei prezenți la dezbaterea electorală organizată de DCNews au răspuns. 

”Instigare la ură”

Social-democrata Rovana Plumb a subliniat că nu e o noutate această declarație a președintelui Klaus Iohannis, amintind afirmația că ”a trebuit să moară oameni ca să pice Guvernul”. ”E o instigare la o scindare a societății, la ură și la violență” a subliniat Rovana Plumb, care consideră că toate acțiunile președintelui Klaus Iohannis sunt pentru obținerea unui nou mandat de președinte. Totodată, social-democrata a subliniat că ”singura obsesie pe care o are este de a da jos Guvernul PSD”. 

La ce scor PNL își dă demisia Klaus Iohannis? 

Norica Nicolai, numărul 1 pe lista ALDE la alegerile europarlamentare, opinează că președintele s-ar fi gândit partidul care ar urma să ia cel mai mare scor la alegerile din 26 mai. ”România a devenit țara obsesiilor unor lideri mediocri” a subliniat Norica Nicolai, care a adăugat: ”Am o întrebare pentru domnul Iohannis şi i-o lansez: dacă partidul domniei sale nu va câştiga alegerile şi a pus această întrebare, a făcut publică această opinie naţiunii, îşi dă demisia dacă partidul pe care îl susţine în aceste alegeri nu câştigă acel scor? Pentru că este clar că populaţia va susţine în continuarea coaliţia PSD-ALDE. Dacă scorul electoral, în 26 mai, confirmă susţinerea pentru această coaliţie este normal ca preşedintele, ca orice om decent în politică, ar trebui să-şi prezinte demisia. Eu o aştept pentru că sunt convinsă că această coaliţie va primi votul românilor, pentru că românii au şi motive să ne voteze" este declarația Noricăi Nicolai. 

”Iohannis nu are dreptul” 

”Eu consider că domnul Iohannis nu are niciun drept să conteste Guvernul Dăncilă, pentru că doamna Dăncilă a fost numită de domnul Iohannis. Eu nu am votat Guvernul Dăncilă, este semnătura, este decretul domnului Iohannis”, a spus Victor Ponta, care a adăugat că ”în schimb, eu, Victor Ponta, Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu, care am făcut în 2016 campanie pentru PSD... Eu am fost pe afiș împreună cu Gabriela Firea. Noi doi eram pe toate pliantele date în țară. Avem dreptul să întrebăm după vot. Dacă PSD ia tot 46 la sută, cât a luat în 2016, înseamnă că n-am contribuit cu nimic, nici eu, nici Tudose, nici Țuțuianu, nici Neacșu. Dacă PSD nu mai ia 46 la sută și PRO România trece de 5 la sută și va avea reprezentanți, noi avem dreptul să contestăm. Domnul Iohannis nu! Pentru că domnul Iohannis a semnat decretul de nominalizare al doamnei Dăncilă", a spus Victor Ponta. 

Ce spune Dacian Cioloș

În schimb, Dacian Cioloș afirmă că ”românii au  dreptul să conteste și asta vor face, prin vot, evident. O să avem un vot și acum, pentru PE, dar veți vedea cum se exprimă românii prin vot”. Dacian Cioloș acuză PSD că nu a respectat mandatul primit. ”În momentul în care alianța PSD-ALDE va avea mai puțin decât majoritatea, din acel moment, eu consider de la mulți români pe care i-am întâlnit în stradă că nu mai au încredere în această alianță care guvernează România.” a mai afirmat Dacian Cioloș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel