Dancă, primele explicații despre RELANSAREA economică: Trecem de la strategia ”stați acasă”, la ”veniți la muncă”

Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului Victor Orban, a explicat în ce va consta următorul pachet de măsuri guvernamentale pentru relansarea economiei românești.

Ionel Dancă a explicat intențiile Guvernului de relansare a economiei, în condițiile în care după 15 mai este de așteptat o relaxare a constrângerilor cauzate de pandemie, într-o intervenție la Realitatea Plus, vineri, în care a anunțat pentru prima oară în ce vor consta aceste măsuri:

”Sunt noutăți importante. Pachetul de sprijin, primul pachet al Guvernului Orban, pentru starea de criză, privind instituirea unor măsuri de suspendare a unor activități, aceste măsuri vor fi transformate în măsuri active de reluare a activităților economice. Practic, vom trece de la strategia de a încuraja oamenii să stea acasă, pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus, la a încuraja oamenii să se întoarcă la muncă, sigur, în noile condiții, pentru că acest coronavirus nu va dispărea imediat ce se va ridica starea de urgență, și pentru a reporni motoarele economiei: consumul, investițiile, puterea de cumpărare, care sunt prioritățile Guvernului de relansarea activităților economice”, a spus Dancă.

Ce se întâmplă cu măsura șomajului tehnic

Pentru a putea păstra puterea de cumpărare a românilor, măsura șomajului tehnic va fi transformată într-o măsură flexibilă de sprijinire a costurilor salariale pentru angajatori, astfel încât să-i încurajăm să-i reangajeze pe cei care, astăzi, au contractele de muncă suspendate, fără un efort suplimentar, astfel încât oamenii să-și păstreze veniturile și puterea de cumpărare în perioada următoare. Pentru că repornirea economiei depinde foarte mult de cerere. Dacă nu există cerere, producția se va face pe stoc. Așadar, relansăm cererea, relansăm consumul și, evident, că atunci se va reporni și producția în economie”, a declarat Ionel Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel