EXCLUSIV  Dan Zaharescu, ARPIM: COVID-19, urme adânci. Efecte fără precedent. Cu 600.000 mai mulți morți

Dan Zaharescu, ARPIM: COVID-19, urme adânci. Efecte fără precedent. Cu 600.000 mai mulți morți / Foto: Pixabay
Dan Zaharescu, ARPIM: COVID-19, urme adânci. Efecte fără precedent. Cu 600.000 mai mulți morți / Foto: Pixabay

Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, a tras un semnal de alarmă privind numărul mare de decese în rândul pacienților cu boli cronice.

Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, susține că pandemie COVID "a lăsat urme adânci, pe termen lung".

"ARPIM reprezintă și producătorii de vaccinuri, practic elementul esențial care ne pune la adăpost în situația pandemică actuală. Dacă este să privim cum stau lucrurile în acest moment, pandemia COVID-19 în mod evident a lăsat urme adânci, pe termen lung, atât la nivelul stării de sănătate a populației, a accentuat presiunea asupra sistemelor medicale și a generat efecte socio-economice negative fără precedent. Ar fi extrem de interesant să vedem cât ne costă îngrijirea unui pacient bolnav de COVID, fiindcă nu putem spune de tratament pentru că în mod oficial încă nu avem un tratament împotriva COVID, avem medicamente care sunt folosite, dar medicamente clar cu indicație terapeutică împotriva COVID-19 nu există până în acest moment. În altă ordine de idei, să comparăm care sunt costurile pentru îngrijirea pacienților bolnavi de COVID cu costurile care ar fi fost generate de vaccinarea populației la un nivel care să ne asigure o protecție la nivelul întregii societăți.", a declarat Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, în cadrul dezbaterii online cu tema „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.

Dan Zaharescu: Accesul pacienților la medicamente și tratamente, serios afectat

 Directorul executiv ARPIM a vorbit și despre accesul la medicamente, serios afectat. 

"Fără îndoială, accesul pacienților la medicamente și la tratamente în această perioadă a fost serios afectat, iar lucrul acesta îl vedem din datele statistice. Dacă ne uităm plan european, doar în perioada martie-decembrie 2020, deci practic în cele 9 luni ale anului trecut de pandemie, numărul de decese în interiorul Uniunii Europene a fost cu aproape 600.000 de mii mare mare decât media ultimilor 3 ani. Dacă e să privim în România, doar în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut, numărul deceselor înregistrate a fost cu peste 50% mai mare decât media anilor precedenți. Deci este evident că această pandemie a afectat nu doar pacienții care au fost infectați cu COVID, ci și pacienții cronici care au avut probleme în a avea acces la tratamente sau la îngrijirea medicală conform diagnosticelor pe care le-au avut." a mai spus Dan Zaharescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel