Dan Barna a primit a treia doză de vaccin Covid-19

Foto: Facebook Dan Barna
Foto: Facebook Dan Barna

Co-președintele USR PLUS Dan Barna a primit a treia doză de vaccin Covid-19. 

„Am rude care au murit după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19 înainte de apariția vaccinului.”, așa începe o postare făcută de Dan Barna pe Facebook.

În continuare, co-președintele USR PLUS le-a spus urmăritorilor săi că „am prieteni și colegi care sunt acum în spital luptându-se cu boala pentru că pur și simplu au neglijat să se vaccineze și știu că mulți dintre noi amână o decizie privind vaccinul.”

Dan Barna s-a vaccinat, astăzi, cu a treia doză și i-a îndemnat pe români să facă la fel.

„Am făcut azi doza trei de vaccin prin care capacitatea organismului de a respinge virusul crește semnificativ. Vaccinați-vă, fraților. E metoda prin care vă apărați și pe voi și pe cei ce vă sunt dragi și apropiați.”, a mai scris Barna.

VEZI ȘI: Covid-19: Dacă faci doza 3, vei mai primi un act. Ce trebuie să știi dacă rămâi cu două doze

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2 a început, în România, pe 28 septembrie. „Vom primi inclusiv adeverință de vaccinare”, spunea Andrei Baciu.

Doza trei se efectuează numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca primesc doza trei cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna). 

„Vom primi inclusiv adeverință de vaccinare. La nivel de certificat de vaccinare, lucrurile nu vor fi necesare pentru a fi considerat cu schemă completă. (...) Deci, mâine (n.r când începe vaccinarea cu doza trei), o persoană vaccinată cu două doze va fi, în continuare, considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Deci, va rămâne în acest fel, dar cei care se vaccinează cu a treia doză - și le recomand tuturor să o facă - vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical, până la urmă”, a spus, luni seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important e că ne protejează de îmbolnăvire. E mare diferență între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate”, a mai spus Andrei Baciu. 

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel