DACIA trimite salariații în șomaj tehnic. Peste 13.500 sunt vizați. Uzina de Mioveni, afectată ”CUMPLIT”: Situație critică

Dacia oprește producția până-n 5 aprilie 2020. 

Ion Iordache, lider de sindicat Dacia, a făcut anunțul. Conform declarației date la Digi24, salariații uzinei de la Mioveni vor primi 85% din salariu, conform contractului colectiv de muncă. De mâine dimineață, ei intră în șomaj tehnic. Vor rămâne la punctul de lucru paznicii, pompierii. 

”Este o măsură necesară pentru protejarea sănătății celor 14.000 de salariați.” a spus Ion Iordache. Întrebat dacă toți vor fi trimiși în șomaj tehnic, el a răspuns că ”Aproximativ, vor rămâne pompieri, paznici, câțiva oameni la mentenanță, peste 13.500 de oameni vor fi în șomaj tehnic. Va fi plătit, conform contractului colectiv de muncă, 85%”. 

Despre impact, el a menționat că ”e o situație foarte critică peste care sper să trecem cu bine”. ”O va afecta cumplit, toți salariații sunt conștienți, dar mai de preț este sănătatea lor” a precizat Iordache. 

Prăbușirea uzinei Dacia trage după sine întreprinderile care furnizează piese

În această perioadă, se va acționa pentru dezinfectarea spațiilor de lucru din uzină. Liderul de sindicat a subliniat că au fost discuții încă de ieri cu reprezentanții Guvernului, solicitându-se un ajutor de la stat, dar și un ajutor de la UE. ”Altfel, în foarte multe întreprinderi din jurul nostru, salariații își vor pierde locurile de muncă, mă refer la cele care furnizează piese pentru Dacia ” a conchis Ion Iordache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel