EXCLUSIV  Cumpărături ALIMENTARE pentru BUCUREȘTENI. Cum pot fi protejați vârstnicii. Tudor Ionescu, informații UTILE

Tudor Ionescu, consilier general din partea ALDE, a anunţat, în exclusivitate pentru DC NEWS, măsurile care se iau pentru bucureșteni pentru a evita ieșirea din casă, chiar și pentru cumpărături alimentare. 

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unei cititoare, care ne-a întrebat cum se vor descurca persoanele peste 65 de ani începând de miercuri, când vor avea restricţie la ieşirile din casă. 

"Bună ziua.

Mama mea în vârstă de 87 de ani şi o altă doamnă de 91 de ani locuiesc singure departe de noi. Adica noi în Panduri, ele în Rahova. De mama depind amândouă să cumpere şi să facă plăţi. Cum să le ajut fără să le pun în pericol? Amândouă au pensie, deci e vorba doar să le fac cumpărături. Nu pot să le las aşa acum. Poate ştiţi dvs o soluţie legală de la cei ce ne conduc, nu am înţeles cum trebuie să facem. Vă mulţumesc! 

Cu stimă,

L.J.", ne-a transmis cititoarea. 

În Ordonanța Militară 3 va fi un interval exclusiv pentru persoanele vârstnice pentru a putea ieși din casă. Însă, fiind recomandat să nu o facă și cum izolarea la domiciliu împiedică familia să meargă la cumpărături pentru persoane care nu se află în aceeași locuință, există soluția pe care ne-a descris-o mai jos Tudor Tim Ionescu pentru bucureștenii izolați. 

APELAȚI 0800.821.218

"În acest moment, ce facem noi de 3 săptămâni, dar şi ce a început Direcţia de Asistenţă Socială, este un program de livrare a cumpărăturilor la domiciliu, fără costuri de livrare. La acest proiect ne ajută şi voluntari. Se poate apela la 0800.821.218 şi de acolo mai departe comenzile sunt preluate de grupurile de pe fiecare sector şi în funcţie de disponibilitate se face şi livrarea. 

Poate că livrarea nu e chiar instantanee, având în vedere şi cozile de la supermarketuri, dar să spunem că în 24 de ore, maxim 48 de ore, se livrează. Programul acesta se adresează tuturor bucureştenilor, indiferent de vârstă. Eu, când am dat drumul acestui program, nu am făcut o diferenţiere între persoanele de o anumită vârstă şi celelalte. Asta se întâmpla acum trei săptămâni, pentru că am înţeles de atunci gravitatea situaţiei. Livrarea se face, însă, doar pe raza municipiului Bucureşti, pentru că doar acolo ne putem deplasa.", a explicat Tudor Ionescu în exclusivitate pentru DC NEWS.  

Hrană pentru animale, livrată de ASPA

"Am vorbit şi cu cei de la ASPA să se gândească să se implice la nivel de livrare pentru mâncare pentru animale. Asta pentru că ei au conexiuni cu magazinele care vând astfel de produse şi putem încerca astfel să ajutăm cât mai mult oamenii să stea acasă în această perioadă, fără să fie văduviţi de cumpărăturile necesare.

Listă limitată pentru cetățenii, nu provizii

Bine, vorbim de necesităţi, un kg de cartofi, 10 ouă, suc, pâine, apă, etc. Nu cantităţi foarte mari! E bine ca oamenii să ne spună şi exact ce produse vor, mai ales la sucuri, produse de igienă, etc. Procedura e simplă. Noi ajungem la locaţie, sunăm la uşă, lăsăm produsele acolo, nu intrăm în casă, preluăm doar bănuţii care constituie contravaloarea produselor şi atât. Vorbim doar de persoane care sunt în izolare la domiciliu obligatorie, cum va fi de mâine, nu despre persoane care sunt infectate. Noi păstrăm distanţa, dar chiar şi aşa, nu este vorba de persoane infectate.", a mai declarat consilierul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel