Cum și când va fi repornită economia. Rafila anunță PLANUL

Profesorul Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, a prezentat planul prin care care se va putea reporni economia românească, după ce se va diminua puterea pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila a explicat, la România Tv, sâmbătă seara, cum se va proceda pentru a reporni economia, în funcție de contextul epidemiologic: 

Eu cred că putem să aplicăm o formulă care să ia în calcul evoluția numărului de cazuri noi și în momentul în care aceasta va fi descendentă, să avem o perioadă de o săptămână, 10 zile, în care zi de zi o să avem mai puține cazuri, ne vom gândi la o repornire secvențială. Adică în funcție de contextul epidemiologic din fiecare regiune, din fiecare județ din România. Pentru că nu o să putem să luăm aceeași măsură la nivel național”, a spus specialistul.

Așa cum luăm măsuri punctuale, când avem o situație de criză, ca la Suceava sau Țăndărei, tot așa trebuie să luăm măsuri economice și de repornire a activităților din învățământ, în funcție de contextul epidemiologic local. Pentru că nu ne obligă nimeni să aplicăm aceeași măsură într-o localitate cu 1000 de cazuri ca într-o localitate cu 2 cazuri, comparabile ca număr de locuitori. Acest lucru ar putea să se întâmple după 15 mai, dar data nu este bătută în cuie. Se poate începe cu repornirea acelor activități care necesită un grad mare de automatizare, de exemplu, și neapărat activitățile din învățământ, care trebuie neapărat pornite”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel