CUM se transmite COVID-19 și CÂND e nevoie de măști. Avertismentul OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că echipamentele de protecție împotriva COVID-19 trebuie folosite rațional. Cum se transmite virusul și în ce condiții trebuie purtată masca.

Potrivit publicației El Mundo, Organizația Mondială a Sănătății a realizat un studiu ce spune că noul coronavirus nu se transmite prin aer.

Pentru că până în acest moment nu s-a demonstrat faptul că virusul se ia prin aer, măştile de protecţie nu sunt necesare pentru o persoană care nu are virusul şi nici nu intră în contact cu o persoană infectată. În plus, singurul mod prin care virusul se poate transmite, în acest moment, este prin tuse şi strănut. De asemenea, această recomandare a venit și din partea autorităților și medicilor. 

Din acest motiv, OMS recomandă "utilizarea raţională a echipamentului personal de protecţie, iar aici nu sunt incluse doar măştile" și a tras un semnal puternic de alarmă şi în ceea ce priveşte folosirea echipamentelor de protecţie în contextul în care întreaga lume acuză lipsa modalităţilor de protejare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel