EXCLUSIV  Cum se circulă cu UBER sau taxi în pandemie. Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul

Cum este să mergi cu UBER în pandemie? Destul de rău.

Am mers cu UBER să văd cum este să circuli cu acest mijloc de transport în criza Covid-19. Șoferii cu care am circulat nu au respectat regulile pentru prevenirea infecției cu coronavirus. Chiar dacă atunci când comanzi o mașină, aplicația te anunță că vei călători în siguranță, lucrurile nu stau deloc așa. Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul...

Șoferii de pe UBER sunt sfătuiți să facă următoarele lucruri pentru protecția lor și a clienților: 


”Acoperă-ți gura și nasul. Atunci când strănuți sau tușești, folosește un șervețel.


Roagă-i pe pasageri să păstreze distanța. Poți solicita pasagerilor să ia loc pe bancheta din spate ca să-ți ofere spațiu suficient.


Deschide geamul. Dacă este posibil, deschide geamul pentru a îmbunătăți ventilația”.

Realitatea este alta... Unii șoferi poartă mască, în timp ce alții nu. Alții deschid geamul, alții dau drumul la aer condiționat. Regulile de distanțare socială la UBER sunt mai mult în teorie decât în practică. Evident, nu generalizăm! Doar că nu i-am întâlnit pe cei care respectă regulile. Am văzut că, de exemplu, unii șoferi au venit cu tot felul de soluții ingenioase pentru a se proteja de coronavirus. Astfel, au ales să facă o improvizație din folii protectoare pentru a ”imita” geamul care se folosește în taxiurile din alte țări mai avansate decât noi. Probabil, la un moment dat, și în România mașinile de transport cum ar fi taxi sau UBER vor avea geam special pentru protejarea oamenilor.

Șoferii din taxiuri sau UBER, care nu respectă nicio regulă pentru a preveni infectarea cu Covid-19, trebuie sancționați. Când chemați o mașină verificați, înainte de a vă urca, dacă șoferul are măcar mască chirurgicală. În caz contrar, refuzați să vă urcați în autovehicul. Puteți face reclamație la UBER, explicați situația și primiți banii înapoi pentru cursa anulată. Nu uitați: protecția dumneavoastră este mult mai importantă decât orice altceva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel