Cum se administrează VACCINUL anti-COVID-19

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Zilele următoare, primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în România. Vă prezentăm câteva detalii referitoare la modul de administrare al vaccinului.

Vaccinul anti-COVID-19 se administrează sub forma a două injecții, în mușchiul superior al brațului, la cel puțin 21 de zile distanță. Procedura pentru furnizarea vaccinului sunt în responsabilitatea autorităților fiecărui stat.

Autoritățile române au stabilit că Institutul Cantacuzino va stoca și va distribui vaccinul anti-Covid. Centrele de vaccinare din țară vor fi organizate în unitățile medicale, în funcție de numărul cadrelor medicale din fiecare județ.

„S-a stabilit un hub central, un centru de stocare central și anume Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. De la nivelul căruia se va distribui mare parte a vaccinurilor la nivelul centrelor regionale din țară și anume Spitalul Militar Timișoara, Spitalul Militar Brașov, Spitalul Militar Iași, Spitalul Militar Cluj, Spitalul Militar Constanța și Spitalul Militar Craiova. De la nivelul acestor centre regionale de stocare, vaccinurile va fi distribuite descentralizat în fiecare județ în centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare anti-Covid (mai multe detalii AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel