Cum să vă curățați baia pentru a vă proteja împotriva coronavirusului

Întotdeauna este important să curățăm corect baia casei, cu atât mai mult în perioada pandemiei de coronavirus. Iată ce spun specialiștii. 

Mai ales când copiii sunt acasă, părinții lucrează de acasă, iar locuințele sunt mai aglomerate decât de obicei, baia este unul dintre punctele cruciale prin care trec toți membri familiei, prin urmare și microbii, scriu jurnaliștii de la CNN. Tocmai de aceea este crucial ca baia să fie curățată în mod corect. 

Așadar, în timpul pandemiei prezente, păstrarea toaletelor, chiuvetelor, a robineților și a dușurilor fără germeni este esențială pentru menținerea sănătății dumneavoastră și a familiei.

Noul coronavirus, sau SARS-CoV-2, este cunoscut că trăiește pe suprafețe dure până la trei zile, potrivit datelor publicate în New England Journal of Medicine. Orice dezinfectant de uz casnic este bun împotriva acestui virus. De asemenea, apa și săpunul funcționează perfect, spun specialiștii. 

Asigurați-vă că urmați pașii potriviți


Pe măsură ce vă pregătiți să vă curățați baia, începeți să vă asigurați că v-ați spălat mai întâi pe mâini. Dacă utilizați dezinfectanți, ar trebui să alegeți unul de calitate superioară.

Este important să vă concentrați pe curățarea zonelor intens atinse ale băii dumneavoastră, inclusiv întrerupătoarele de lumină, mânerele ușilor și în special zonele de la chiuvetă.

Nu uitați de duș, cada de baie și în special marginea acesteia, perdeaua de la duș sau scaunul de toaletă. 

Tot ceea ce atingeți ar trebui curățat. Aceasta include uscătorul de păr, periuțele de dinți electrice, aparatele de ras sau alte aparate din baie. Nu uitați a vă asigura că dispozitivele sunt deconectate și oprite în mod sigur înainte de a începe o curățare profundă.

Terminați treaba corect

Finalizarea procesului de curățare este crucială. Specialiștii spun că nu trebuie să purtați mănuși în timp ce faceți curat, dar dacă ați purtat atunci asigurați-vă că le îndepărtați corect. Băgați degetul în interiorul deschiderii lor, astfel încât să nu atingeți partea exterioară expusă cu mâinile goale. Ulterior, spălați-vă mâinile după ce v-ați aruncat mănușile.

Dacă nu ați folosit mănuși atunci trebuie doar să vă spălați cât mai corect pe mâini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel