Cum protejăm copiii în pandemie. Medicul Mihai Craiu: Până acum i-am cocoloșit excesiv

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre vacanțele românilor, subliniind importanța învățării copiilor despre pericolul Covid-19. 

„Cred că n-ar trebui să descurajăm oamenii să meargă în vacanță. Românii trebuie să meargă în vacanță după atâtea luni de izolare, emoții, trebuie ceva și pentru sănătatea mentală a oamenilor. Întrebarea este care sunt măsurile care trebuie luate pentru a merge în siguranță în vacanță. Eu, ca pediatru, pot vorbi doar de ce trebuie să facă părintele pentru copil, în rest, adulții ar trebui să respecte măsurile”, a declarat medicul Mihai Craiu la Digi 24, sublinind că „la copiii sunt câteva particularități”.

Copiii nu au manifestări foarte severe și sunt subreprezentanți în rândul pacienților români de Covid, a mai precizat medicul Mihai Craiu. 

Medicul, apel către părinți 

„Trebuie să vorbim cu copiii, chiar și ei foarte mici. Ei înțeleg că trebuie să se joace în apropiere, între ei, că trebuie să curețe mânuțele, să se dea cu gel dezinfectant. Până acum am cocoloșit excesiv copiii mici... Pot fi învățați! Mască la cei mici e imposibil”, a declarat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel