EXCLUSIV  Cum poate fi evitat un nou LOCKDOWN. Mugur Ciuvică: Asta trebuie făcut

Mugur Ciuvică
Mugur Ciuvică

Mugur Ciuvică atrage atenţia asupra faptului că dacă autorităţile nu schimbă strategia de luptă cu coronavirusul, lucrurile nu se vor ameliora în România, ci din contră, va fi din ce în ce mai rău. 

"Sunt lucruri mult mai simple şi cu mult mai mult efect (n.r – decât închiderea unor sectoare de activitate, de ex.) cum ar fi testarea; să testezi, să poţi să faci anchetele alea epidemiologice pe care nu le face nimeni, să vezi că s-a îmbolnăvit unul, e suficient să te duci în jurul ăluia şi să testezi; îţi dai seama cine e bolnav şi te duci şi în jurul ăluia şi testezi, iar în felul acesta poţi face în aşa fel încât să rupi lanţul de transmitere. Dacă nu rupi lanţul de transmitere, nu ai cum să opreşti lucrurile, decât băgându-ne pe toţi în casă cu forţa.

Dar dacă ne bagi iarăşi pe toţi în casă, oamenii nu cred că ar mai suporta foarte bine şi în al doilea rând chiar s-ar ajunge să se moară de foame în România, iar asta nu ar fi decât tot o amânare, pentru că după o lună-două, lucrurile reîncep. Dacă ei nu sunt în stare să schimbe strategia asta a lor, să renunţe la schema asta pe care o aplică din februarie, atunci lucrurile nu au cum să fie rezolvate niciodată în România", a declarat, la DC News, Mugur Ciuvică.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel