Cum ne protejăm de infectarea cu COVID-19 când mergem la restaurant. Țincu, AVERTISMENT: Contextul epidemiologic NU este favorabil

Medicul Radu Țincu a explicat ce ar trebui să se întâmple ca oamenii să nu se infecteze cu coronavirus atunci când merg în restaurante.

 

Medicul Radu Țincu a atras atenția asupra faptului că multe dintre restaurantele care se deschid începând de astăzi nu au aplicat încă măsurile prevăzute de autorități deoarece acestea nu au fost publicate înainte.

"În primul rând, sunt două aspecte legate de această redeschidere. Faptul că normele nu sunt încă publicate în contextul în care de astăzi restaurantele se deschid, creează o dezorientare atât în rândul celor care dețin aceste restaurante, cât și în rândul populației. Pe de altă parte, multe dintre aceste măsuri trebuiau să fie pregătite deja de cei care dețin restaurante pentru a putea fi implementate în ziua deschiderii. Probabil va exista o perioadă de câteva zile în care cel puțin va fi o dezorientare la nivelul acestui domeniu.", a declarat Radu Țincu, în direct la RealitateaPlus.

Contextul epidemiologic nu este favorabil

Radu Țincu a explicat și ce ar trebui să facem ca să evităm apariția focarelor de COVID-19  în restaurante. El a atras atenția asupra faptului că țara noastră se află pe un trend ascendent al îmbolnăvirilor cu coronavirus.

"Pe de altă parte, hai să privim un aspect legat de momentul redeschiderii restaurantelor. Se realizează într-un moment în care contextul epidemiologic nu este cel mai favorabil. De aceea trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate. Cei care dețin aceste restaurante trebuie să respecte cu rigurozitate regulile sanitare, dar și clienții trebuie să înțeleagă că pe un trend ascendent al îmbolnăvirilor, cel puțin în marile orașe unde sunt focare, redeschiderea restaurantelor reprezintă un element care poate amplifica această transmitere intracomunitară.

Pentru industria HoReCa este destul de greu de realizat o anchetă epidemiologică care să scoată în evidență modul în care s-a transmis coronavirusul. Gândiți-vă că în China într-un singur restaurant s-a reușit efectuarea unei astfel de anchete epidemiologice și acolo aerul condiționat a fost cel care a favorizat transmiterea virusului." , a mai spus Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel