Cum explică prefectul de Harghita SINGURUL caz pozitiv de coronavirus din județ

În județul Harghita a fost confirmat, joi, primul test pozitiv la COVID-19. Harghita era singurul județ din România în care nu a fost confirmat până acum nici măcar un singur caz de coronavirus.

Prefectul de Harghita, Ion Proca, susține că înregistrarea unui singur caz de infectare cu coronavirus se datorează populației care este disciplinată, dar și faptului că cei care au venit din străinătate au lucrat în Germania, Marea Britanie sau Danemarca, și mai puțin în Italia sau Spania.

„Situația în județul Harghita este bună, avem o singură persoană depistată pozitiv. Cred că acest lucru se datorează și unui spirit mai disciplinat al populației, lucru pe care l-am apreciat la membrii comunității. De asemenea, avem un număr mare de autoizolați la domiciliu, cam 3.500 de persoane, dar oamenii au înțeles să respecte acest lucru. Este important și faptul că am început carantinarea mai târziu, fiind vorba, prioritar, despre oameni care au lucrat în străinătate în Marea Britanie, Danemarca, Germania și foarte puțini în Italia sau Spania. Până când acolo nu a fost o problemă mare, nu a fost nici la noi", a spus Proca, joi, pentru Mediafax.

Acesta susține că, în plus, a contat și faptul că pe plan județean, este o colaborare foarte bună între toate structurile și instituțiile aflate în prima linie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel