EXCLUSIV  Cum a convins Israelul populaţia ultra religioasă să se vaccineze. Exemplu pentru România

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Dr. Hermann Berkovits, medicul şi prietenul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, a explicat într-un interviu special pentru DC NEWS cum a fost convinsă populaţia ultra-religioasă din Israel să accepte vaccinarea împotriva COVID-19. 

"La început, cei care refuzau vaccinul se împărţeau în trei categorii. Era populaţia ultra-ortodoxă, cei religioşi, populaţia arabă şi populaţia laică, care nu sunt religioşi dar se împotrivea pentru că erau dezinformaţi. Dar la noi populaţia ultra-ortodoxă este foarte disciplinată, în sensul că cei care conduc, adică rabinii, au foarte mare influenţă. 

S-a stat de vorbă cu aceşti rabini şi s-a explicat efectul vaccinului. Foarte mulţi ultra-ortodocşi s-au îmbolnăvit, iar ei au familii mari, de 8-10 persoane, şi îşi dădeau virusul unul altuia. Astăzi, cel mai bine la vaccinare stau chiar ei. De ce? O parte a trecut prin boală, iar cea mai mare parte s-a vaccinat. S-a ajuns până în stadiul în care în sinagogile noastre se strângeau oamenii şi se vaccinau. Sunt aşa disciplinaţi încât dacă rabinul le cere să se facă, o fac. 

În România, părerea mea este că şi partea religioasă ar trebui să iasă mult mai mult în faţă. Mă bucur că Patriarhul Daniel s-a vaccinat, este un exemplu foarte bun şi trebuie urmat şi de credincioşi. Dacă s-a vaccinat şeful Bisericii Ortodoxe, înseamnă că şi credincioşii trebuie. La noi s-a vaccinat rabinul, şeful Bisericii, iar credincioşii l-au urmat. 

Mai puţin se vaccinează, din păcate, arabii, din tot felul de motive care ţin de temeri. Mai avem şi o parte mică de populaţie care crede că vaccinul are tot felul de efecte secundare, cum ar fi sterilizarea, etc", a declarat Hermann Berkovits la DC NEWS TV. 

Mitul sterilităţii, spulberat 

"Israel a fost prima ţară care a dat aprobarea pentru ca femeile însărcinate să se poată vaccina. Vreau să vă spun că s-au născut, în această perioadă, mii şi mii de copii în Israel, cu toţii sunt sănătoşi, la o parte dintre ei s-a găsit chiar şi o concentraţie de anticorpi deja, la nou-născuţi, deci un lucru bun. Nu sunt complicaţii de niciun fel, femeile care au primit aceste vaccinuri au devenit gravide şi au născut şi sunt cu toţii sănătoşi. De un an, mii de copii s-au născut sănătoşi, după ce femeile care i-au născut au primit vaccinul", a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, medicul Herman Berkovits.  

VEZI ŞI Mitul sterilităţii pe trei generaţii, răspândit de Diana Şoşoacă, demontat de medicul Herman Berkovits. ”Armata” de copii născută post-vaccin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel