Cultul conducătorului în China. Elevii au primit manuale presărate cu „gândirea președintelui Xi Jinping“

Elevii chinezi s-au întors la școală și au primit manuale noi, presărate cu „gândirea președintelui Xi Jinping”.

Elevii chinezi s-au întors miercuri la școală și au primit manuale noi, presărate cu „gândirea lui Xi Jinping”, deoarece Partidul Comunist își propune să extindă cultul personalității la copiii de doar șapte ani și să creeze o nouă generație de patrioți. Ministerul educației a declarat că va încorpora ideologia politică vag definită a lui Xi în programa națională, de la școlile primare până la programele postuniversitare.

Profesorii din școala primară trebuie să „planteze semințele iubirii partidului, țării și socialismului în inimile tinere”, potrivit unei notificări a guvernului privind noul curriculum.

Manuale pentru toate vârstele

Noile cărți școlare sunt decorate cu citate ale președintelui și imagini ale feței sale zâmbitoare, cu realizările civilizației chineze și rolul Partidului Comunist în reducerea sărăciei și combaterea pandemiei COVID-19. Lecțiile sunt intercalate cu citate ale președintelui Xi Jinping despre patriotism și datorie, precum și anecdote ale întâlnirilor sale cu cetățenii.

„Bunicul Xi Jinping este foarte ocupat cu munca, dar oricât de ocupat ar fi, el se alătură activităților noastre și îi pasă de creșterea noastră”, se arată într-un manual. Gândirea lui Xi cuprinde 14 principii, inclusiv „conducerea absolută a partidului” și „îmbunătățirea nivelului de trai prin dezvoltare”.

Acesta a fost consacrat în constituție în cadrul unei ședințe legislative din 2018, care a abolit limitele de mandat și i-a pregătit calea de a guverna la nesfârșit. Efortul de a-și îndoctrina copiii cu gândirea sa politică aduce ideologia lui Xi la cea mai tânără audiență de până acum.

Manualele pentru copiii mai mari aprofundează subiecte mai complexe, cum ar fi industria aerospațială a țării și calea spre a deveni o „mare putere socialistă modernă”.

Mai mulți părinți și-au exprimat în mod privat disconfortul în legătură cu programa, dar au refuzat să fie intervievați de agenția de știri AFP, temându-se că vor avea probleme pentru că vorbesc cu mass-media străină.

Reacții contrare deciziei Partidului Comunist din China

Wang Fei-Ling, profesor de afaceri internaționale la Georgia Institute of Technology, a spus că manualele sunt un exemplu al efortului Partidului Comunist de a „paria pe un cult al personalității într-un lider puternic asemănător cu Mao”.

„Cu toate acestea, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în societatea chineză în ultimele patru decenii, cred că multor părinți s-ar putea să nu le placă foarte mult și mulți studenți ar putea considera plictisitor - dar puțini ar putea să protesteze public”, a adăugat Wang.

„Este foarte probabil ca majoritatea să nu ia în serios propaganda.”

În timp ce China a livrat de multă vreme patriotismul și educația politică în școli, noul curriculum este „despre promovarea cultului lui Xi cât și despre insuflarea unui sentiment mai mare de naționalism”, a declarat cercetătorul chinez Adam Ni pentru AFP, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel