Cu ce sechele rămân cei care s-au vindecat de COVID-19. Medic infecționist: S-a observat o creștere a îmbolnăvirii cu Alzheimer

Medicul infecționist Enache Gheorghe a vorbit despre efectele grave ale infectării cu coronavirus. 

"Nu am făcut eu aceste descoperiri, dar sunt studii care arată că după o infectare cu coronavirus există posibilitatea de urmări grave. Se manifestă mai ales la cei care au avut probleme grave, au fost în ATI cu oxigen. Mulți rămân cu un grad de invaliditate pentru o perioadă de timp. Nu se pot trage încă niște semnale clare pentru că au trecut abia opt luni și nu se știu încă toate bolile care ar putea apărea. Totuși, se știe că sunt tulburări legate de respirație, grade diferite de fibroză pulmonară, deci iată că bolnavii pot avea tulburări de respirație în continuare. Sunt și bolnavi care fac tulburări neurologice, deci bolnavi care se deplasează foarte greu chiar și după 6 săptămâni de boală, urcă cu greu scările, merg cu greu. Unii spun că este un grad de îmbătrânire a creierului. Este greu de spus că este sigură această presupunere, dar s-a observat o creștere a îmbolnăvirii cu Alzheimer, tot o boală neurologică. Unii pot face crize epileptice.

Persoane care au fost diagnosticate cu diabet, acest coronavirus care a afectat și pancreasul nu a făcut decât să deconspire prezența diabetului care era subclinic, adică era foarte greu de știut de prezența lui. Există această posibilitate de a apărea mai multe cazuri de diabet, dar nu putem spune sigur că este din cauza coronavirusului, poate doar prin afectarea pancreasului. Rămâne ca studii să dovedească acest lucru.", a explicat Enache Gheorghe în direct la România Tv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel