Criza vârstei a doua, semne și cât durează. Care e „vârsta a doua"

Fotografie de la Designecologist: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-stil-roz-pahare-975657/
Fotografie de la Designecologist: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-stil-roz-pahare-975657/

Vârsta a doua vine cu provocări noi atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Ce înseamnă vârsta a doua și de ce fericirea are forma literei U, aflați în rândurile de mai jos.

Vârsta a doua înseamnă o etapă cu multe încercări sentimentale. Pe măsură ce îmbătrânești, s-ar putea să începi să privești înapoi la primele decenii ale vieții tale – poate cu drag, poate cu ușurare, dar poate cu o oarecare viclenie sau regret.

Apropierea vârstei de mijloc inspiră spaimă pentru mulți, așa că nu ești singur în neliniștea ta. Uneori, s-ar putea să vă simțiți siguri că "cei mai buni ani" sunt în urma voastră, lăsându-vă cu nimic de așteptat, dar zile lungi, inegale, o existență fără scop și declinul lent al corpului și minții voastre.

Pe măsură ce vă confruntați cu aceste preocupări existențiale și vă împăcați cu realizarea faptului că viața voastră a luat o altă formă decât v-ați imaginat, ați putea începe să vă întrebați dacă sunteți la un pas de temuta criză a vieții de mijloc.

Care este vârsta a doua

Vârsta a doua este în general acceptată ca anii cu vârste cuprinse între 40 și 60. Noile roluri și responsabilități, ca să nu mai vorbim de schimbările din carieră, viața de familie și sănătate, pot crea o percepție a vârstei de mijloc înainte de a ajunge la acea zi de naștere importantă: marele 40, arată Healthline.

Vârsta a doua poate începe într-un punct diferit pentru toată lumea.

VEZI CONTINUAREA PE DCMEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel