Criza generată de noul coronavirus. Estimare horror: Peste 50 de milioane de locuri de muncă vor dispărea

Măsurile extreme aplicate de guvernele din întreaga lume pentru reducerea ritmului de răspândire a noului coronavirus ar putea duce la dispariţia a peste 50 de milioane de locuri de muncă.

Acestea vor fi din industria turismului care va fi cea mai lovită de criză.

Pandemia, care a blocat la sol sute de aeronave şi zeci de nave de croazieră, va duce la anularea a cel puţin 25% din călătoriile programate iniţial pentru acest an, potrivit Consiliului internaţional pentru turism (WTTC), un grup ce reprezintă interesele industriei, scrie Mediafax.

"Pentru multe companii este o problemă de cât timp pot să supravieţuiască fără a genera venituri, în acelaşi timp generând pierderi majore pentru că rambursează bani", a declarat, pentru sursa citată, Virginia Messina, directorul WTCC.

"Sectorul turistic va suferi inevitabil", a adăugat ea.

WTCC estimează că circa 16% din angajaţii din industrie sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă. Per total, circa 319 milioane de angajaţi munceau în industria turistică în 2018. Turismul generează la nivel global venituri de 1.700 de miliarde de dolari anual.

Cele mai lovite afaceri vor fi cele care depind de turiştii chinezi, aceştia fiind turiştii ce cheltuiesc cel mai mult, a mia spus Messina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel