EXCLUSIV  Criza economică, inevitabilă sau nu în 2020, în România. Economistul Câciu: De unde vin presiunile. Ce să facă românii

Vine sau nu criza economică în România? Aflăm răspunsul de la Adrian Câciu, economist, cu o vastă experiență în zona analizei și consultanței economice.

„Exclus să vină o criză economică, în 2020, în România! Nici măcar o recesiune economică nu o să fie. Argumentele sunt destul de evidente din ceea ce înseamnă indicatorii economici care sunt la ora actuală pentru România. Avem o creștere economică din 2019. Efectul de retenție al creșterii economice se întinde pe șase luni din 2020, cel puțin la 3,5%. Există încă stimuli economici în ceea ce privește veniturile populației, care vor împinge economia într-o rată de creștere de peste 3,5%.

În contextul în care economia crește, nu poate exista recesiune, recesiune înseamnă să scadă economia, să scadă PIB-ul. Nu avem absolut niciun indicator care să ne spună că există semnale în acest sens", a spus, marți, Adrian Câciu, pentru DCNews.

Acesta a adăugat: „Avem câteva dificultăți sectoriale pe partea de producție industrială, însă celelalte componente ale PIB, respectiv sectorul de construcții, sectorul de bunuri și servicii, mențin echilibrul din punctul acesta de vedere. Deci nu există niciun fel de elemente care să ne conducă la ideea că vom avea recesiune."

„Fără grijă. Românii pot sta liniștiți anul acesta", a subliniat economistul.

„Vor fi presiuni recesioniste pe partea UE, începând cu trimestrul IV 2020, dar efectul acestor presiuni se va resimți undeva în primăvara anului 2021. Se resimt însă dacă nu faci nimic. Cred că există timpul necesar ca cei de la guvernare să poată lua măsurile necesare", a conchis Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel