Criza din România a ajuns în Bloomberg. 'Țara unde spitalele sunt la fel de înficoșătoare precum coronavirusul'

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Situația din România, în contextul pandemiei de COVID-19, a ajuns și în paginile Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, chiar și în momentul în care epidemia a deputat la începutul lunii trecute în țara noastră, România nu părea că înțelege gravitatea situației, asta cu toate că noul coronavirus deja făcea ravagii în Europa.

Sursa citată menționează că în țara noastră există sute de infecții în rândul personalului medical. În acest sens, Bloomberg îl citează pe medicul Mircea Dinu Bordiniuc, chirurg la spitalul din Suceava, care spune că „niciuna dintre măsurile de siguranță nu a fost respectată”. „Ni s-a dat o singură mască de protecție pe zi iar unii dintre colegii mei nu au primit nici măcar această mască. Unii pacienți au fost externați fără să fie testați. Există cazuri confirmate pozitiv după decesul pacienților. A fost un lanț întreg de decizii eronate”, afirmă medicul român, citat de Bloomberg. 

Totodată, având în vedere numărul foarte mare de români care lucrează în Italia și Spania, e de așteptat ca vârful epidemiei să fie atins abia la mijlocul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

În acest sens, scrie Bloomberg, România nu e singura țară afectată de pandemia de COVID-19, dar țara noastră are o pondere disproporționată a infecțiilor în unitățile medicale, în comparație cu restul Europei. Iar acest fapt amenință funcționarea sistemului. 

Bloomberg amintește și de medicii care au demisionat în contextul epidemiei de coronavirus, dar și de problemele din sistemul medical din țara noastră. Astfel, România alocă cel mai puțin pentru sănătate din statele UE, are cea mai mare rată de mortalitate din cauza bolilor tratabile, dar și una din cele mai mici speranțe de viață din blocul european, afirmă sursa citată. Iar România a construit un singur spital în ultimii 30 de ani.

Bloomberg amintește și de cazul femeii arse pe masa de operație care a decedat după o săptămână de la incident, dar și de scandalul dezinfectanților diluați din România.

În contextul epidemiei de COVID-19, sursa citată amintește faptul că România a impus rapid măsuri de distanțare socială, precizează că municipiul Suceava a intrat în carantină, dar și că președintele Klaus Iohannis a propus un bonus de 500 de euro pe lună pentru cadrele medicale care tratează pacienți bolnavi de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel