Criză de angajați la DSP Sibiu. Unii medici au probleme cu auzul după ce au stat prea mult la telefon

Foto: Scop.io/Autor: Saravut Vanset
Foto: Scop.io/Autor: Saravut Vanset

Direcția de Sănătate Publică Sibiu s-ar confrunta cu o criză de medici epidemiologi, iar mulți dintre ei ar avea probleme cu auzul din cauza volumului mare de muncă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, susține că instituţia pe care o conduce se confruntă cu o criză de medicii epidemiologi, transmite Agerpres. Totodată, mai mulți angajați au probleme cu auzul din cauza volumului prea mare de muncă, anunță Budescu.  

"În acest moment, persoanele implicate în anchetele epidemiologice sunt în număr de şase şi care lucrează zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica. Când erau şi medicii şcolari, aveam 40. La şase oameni, când avem peste o sută, faceţi socoteală câte anchete revine unui om. O anchetă poate să dureze şi la o oră. Deci, într-o zi de lucru, un singur om ar trebui să lucreze peste 13-14 ore, la anchetele care îi revin. (...) Situaţia este destul de delicată, dar asta nu înseamnă că noi nu ne descurcăm.

Chiar dacă din martie până acum, acei medici au stat cu telefonul la ureche, unii dintre ei, pot să vă spun, că aproape nu mai aud, pentru că în permanenţă au făcut acest lucru. Sunt situaţii care nu sunt cunoscute şi nu cred că ar fi bine să începem să le dezvoltăm, fiecare îşi face treaba acolo unde este pus. Sigur că da, şi medicii noştri s-au îmbolnăvit, nu de 'CORONA', dar de alte situaţii, dar şi dacă au fost bolnavi şi au fost acasă şi acolo au făcut aceste anchete", a explicat, marţi, Gabriel Budescu, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Din cauza crizei de medicii de la DSP, unele anchete epidemiologice suferă întârzieri. Potrivit sursei citate, la ultimul concurs organizat în urmă cu o jumătate de an nu s-a reuşit angajarea celor doi epidemiologi de care ar mai fi nevoie.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel