Criza COVID-19. China, decizie importantă odată cu apropierea Anului Nou chinezec. RESTRICȚII mai dure

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

China înăsprește restricțiile odată cu apropierea Anului Nou chinezesc.

China a întărit sâmbătă restricţiile în două oraşe strategice situate la sud de Beijing, deja plasate în carantină, transmite Agerpres, citând AFP. Odată cu apropierea Anului Nou chinezesc, celebrat în februarie, oraşul Shihiazhuang a suspendat sâmbătă dimineaţa până la noi ordine traficul metroului, pentru "a ajuta la prevenţia şi controlul epidemiei", au anunţat autorităţile. La rândul lor, locuitorilor din Xingtai li s-a interzis să iasă din locuinţe timp de o săptămână.

În total, 18 milioane de locuitori din provincia Hebei, în vastele comune Shijiazhuang şi Xingtai, care au importante zone rurale, nu mai pot ieşi din locuinţe decât pentru motive de maximă urgenţă, în urma apariţiei câtorva cazuri de contaminări în ultimele zile. Şcolile sunt închise, precum şi mijloacele de comunicaţie (autostrăzile, aeroportul, trenurile, autocarele pe distanţe lungi) în aceste două oraşe din Hebei, provincia ce înconjoară Beijingul.

Noile tulpini de Covid-19, prezente și în China



China a reuşit în primăvară să stăvilească epidemia care s-a răspândit de atunci pe tot globul, provocând până acum 1,9 milioane de decese la nivel mondial. Această ţară numără oficial 4.634 de decese cauzate de COVID-19, ultimul înregistrat în mai.

Însă în ultima săptămână Hebei a anunţat peste 300 de contaminări, dintre care aproape 200 asimptomatice. Acum, China numără 87.000 de cazuri de infectare cumulate într-un an, cifră mult mai mică decât bilanţurile considerabile anunţate în ţările occidentale. Autorităţile chineze subliniază în ultimele luni că noile contaminări corespund tulpinilor provenite din străinătate care au ajuns în China prin intermediul persoanelor ce au călătorit afară sau prin alimente congelate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel