Cristoiu: ”Viața i-a dat dreptate lui Băsescu”. Fostul președinte AVERTIZA: Vom avea al doilea val pornit de la asimptomatici

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un avertisment crunt. Spunea că e o problemă ”ticăloasă și imorală”. Acum, jurnalistul Ion Cristoiu subliniază că ”viața i-a dat dreptate”.

”Acum, după ce au fost luate măsuri de relaxare fără testări, regimul se văicăreşte că a crescut numărul de infectaţi. Viaţa i-a dat dreptate lui Traian Băsescu. Trebuia să facem testări şi iar testări înainte de a lua măsuri de relaxare.” subliniază jurnalistul Ion Cristoiu, conform Mediafax. 

Într-un interviu acordat pentru Ion Cristoiu, Traian Băsescu susținea: ”Am preferat să facem foarte puţine teste, ceea ce... aţi observat că la unii moartea e foarte rapidă. Se sufocă foarte simplu şi s-a terminat. Mulţi au murit în casă neştiuţi de nimeni. Marea problemă însă, sau a doua mare problemă este la fel de ticăloasă şi imorală din punct de vedere al statului. Nefăcînd testări nu depistezi pe cei la care nu se vede, asimptomaticii, nu-i depistezi. Şi chiar domnul Iohannis ne spunea că a relaxat măsurile. Foarte bine. Asimptomaticii vor fi acolo prezenţi, convinşi că sînt sănătoşi, vor merge la birou, vor merge în familie, vor merge la rude, vor merge la prieteni, vor merge în societate, vor merge la film, vor merge cu trenul, vor merge cu tramvaiul. Vor infecta oamenii. Vom avea al doilea val pornit de la asimptomatici, pentru că statul român ca să poată spune, ceea ce începuse să spună, dar văd că s-au domolit în ultimele două zile, că s-a îngroşat gluma. Vedeţi pentru că am făcut atît de bine, am avut puţini morţi. Numai că s-au înmulţit şi în condiţiile în care se fac puţine teste. Multe teste ne dădeau o şansă, dădeau medicilor o şansă să descopere asimptomaticii şi să-i trateze înainte să-i lanseze liber în societate. Deci cred că s-a făcut o mare greşeală aici şi se pare că nu vor s-o repare. Ar putea s-o repare lansînd un program major de testare a populaţiei, ceea ce i-ar ajuta foarte mult şi să depisteze numărul real de focare de coronavirus, ceea ce le-ar permite să ia decizii adaptate la realitate. Uite aici pot să pornesc întreprinderile, aici nu pot, că intensitatea de îmbolnăviri e foarte mare. Dar aici unde nu mai e nimic, e curat locul, aş putea să pornesc două-trei întreprinderi sau cîte sînt acolo.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel