ALERTĂ după a doua zi cu peste 2.000 de infectări. Oancea, calcul TERIBIL: NU vom face față, situația la ATI este foarte grea

Managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, avertizează asupra faptului că numărul de infectări cu Sars-Cov-2 va crește, așa că este necesară aplicarea unor noi restricții în zonele în care există focare.

"Noi ne așteptam la o creștere, ne așteptam undeva la 2000 - 2200 de noi infectări pe zi la începutul lunii octombrie. Sper să avem o scădere. Dacă o ținem așa, în 2-3 săptămâni nu vom face față, pentru că situația pe Terapie Intensivă este foarte grea. Ne preocupă numărul de locuri din ATI și acele cazuri la care șansa de supraviețuire este scăzută, plus că nu vom mai avea locuri la ATI. 

Eu cred că ar trebuie să vedem în ce județe infectarea este mai răspândită și să acționăm punctual. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, trebuie să învățăm să ne protejăm, dar trebuie și să luăm măsuri de restricție acolo unde este cazul. Unde transmisia intracomunitară este foarte ridicată, trebuie să intervenim rapid. Un exemplu pozitiv este județul Argeș unde numărul de infectări a scăzut după ce s-au luat măsuri și s-au dat amenzi. Puneți o medie de 5% din aceste cazuri în fiecare zi și veți vedea ce cifră o să iasă în 7-10 zile la ATI.", a spus Cristian Oancea, în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel