EXCLUSIV  Cristea, șefa reprezentanței CE: "Opțiunea nucleară" pentru România. Renate Weber: Doamna știe?

Bogdan Cotigă / 22 feb 2019 / 18:47 Salveaza PDF Comentarii
Renate Weber
Renate Weber

Europarlamentarul ALDE Renate Webe, a explicat, pentru DC News, de ce nu este posibil ca România să fie sancționată așa cum a afirmat șefa reprezentanței CE la București, Angela Cristea.

Angela Cristea a spus recent că, având în vedere posibilele încălcări ale principiilor statului de drept în România "există procedura de infringement, există opțiunea nucleară, dar sperăm să nu ajungem acolo".

Renate Weber a apreciat că lucrurile sunt evident exagerate.

"Prin opțiunea nucleară, doamna Cristea se referă la activarea Articolului 7, care înseamnă anularea dreptului la vot pentru o țară membră a UE. În primul rând, greșește profund pentru că infringementul se referă la încălcarea legislației europene. Nu există legislație europeană pe statul de drept. Cu siguranță, procedura nu poate fi folosită.

În ceea ce privește "opțiunea nucleară", mi se pare cu totul deplasată pentru că aș întreba pe oricine se exprimă acum împotriva acestor ordonanțe dacă știu despre ce este vorba în respectivele modificări legislative. Doamna Cristea știe? A citit modificările? Despre asta este vorba. Noi oricum suntem într-o evaluare continuă privind statul de drept. A fost făcută o rezoluție. Comisia Europeană face tot felul de evaluări. Avem și MCV-ul. Asta cu opțiunea nucleară e foarte exagerată", ne-a spus Weber.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28