EXCLUSIV  Creşterea infectărilor cu coronavirus, efect de DOMINO. Dr. Marinescu, avertisment: Nu e situaţia pe care o aşteptam

Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş din Capitală a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre efectul de DOMINO pe care îl are creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus. 

"Acest număr mare de îmbolnăviri vine în contextul ultimelor săptămâni, când vorbim de un platou al relaxărilor cu aspect de dinţi de fierăstrău, având variaţii zilnice în funcţie de numărul de teste efectuat.

Concediile de la mare şi de la munte care sunt în plină desfăşurare îşi spun, din păcate, cuvântul. Nu reuşim să avem un echilibru între măsurile de relaxare şi cele de prevenţie. În plus, apar şi noi focare care pot înclina balanţa în diverse regiuni din ţară.

Chiar dacă putem găsi explicaţii pentru numărul mare de îmbolnăviri, că avem 3 etape de relaxare, că facem mai multe teste decât înainte, totuşi nu este situaţia pe care o aşteptam.

Putem să comparăm cu ceea ce se întâmplă în mare parte din Europa şi vom vedea că nu stăm foarte bine. În plus, aceste creşteri semnificative duc şi la alte infectări, fiind practic un efect de domino", a declarat dr. Adrian Marinescu în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel