Creștere semnificativă a infecțiilor la Brașov. Prefectul face apel la populație

Prefectul județului Brașov face apel la populație după ce numărul infecțiilor cu Covid-19 a crescut semnificativ. 

Prefectul Braşovului, Mihai-Cătălin Văsii, a făcut, luni, un apel către populaţia judeţului să respecte măsurile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în condiţiile în care Braşovul se află "pe un nedorit loc 3 la nivel naţional ca număr de cazuri confirmate", iar statisticile zilnice "sunt alarmante", scrie Agerpres. 

"Dragi braşoveni, vă rog să conştientizaţi riscul la care vă expuneţi şi îi expuneţi şi pe cei apropiaţi. (...) Încercarea prin care trecem afectează întreaga comunitate şi nu o putem depăşi decât comportându-ne preventiv şi fiind solidari în responsabilitate", a arătat prefectul Braşovului, în apelul său.

Doar în weekend, în judeţul Braşov au fost raportate, conform buletinului oficial, 124 noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Duminică, erau raportate în total 1.215 cazuri, cu 67 mai multe decât sâmbătă, când fuseseră declarate 1.148, şi cu 124 de cazuri mai multe faţă de cele 1.121 înregistrate vineri.

Cazuri redirecționate spre alte județe 



Din cauza numărului mare de pacienţi înregistraţi în ultima perioadă, în prezent, noile cazuri sunt redirecţionate şi spre unităţi COVID din alte judeţe.

Conform unui anunţ făcut de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unitatea medicală ar fi preluat duminică nouă pacienţi din judeţul Braşov.

Potrivit Instituţiei Prefectului Braşov, luni dimineaţa, în judeţ erau în carantină 35 de persoane şi alte 1.400 în autoizolare şi monitorizate la domiciliu, numărul acestora din urmă fiind în scădere faţă de statistica din weekend (1.594 înregistrate sâmbătă).

În urma controalelor din weekend, trei persoane au fost depistate de echipele mixte ale poliţiei şi jandarmeriei ca nerespectând măsurile de izolare sau carantină şi sancţionate cu 3.000 de lei, respectiv cu plasarea în carantină instituţionalizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel