Crește numărul elevilor vaccinați. Cîmpeanu: S-a depășit pragul de 20%

Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay
Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay

Numărul elevilor vaccinați împotriva coronavirusului a crescut, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

"Proporția elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani.

Conform datelor primite de la CNCAV, în perioada 7-10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 elevi (în medie, cca. 3.500 elevi/zi)

Astfel, numărul elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16-19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318.

Reamintim că în prima săptămână de școală media zilnică a fost de 1.000 elevi/zi, de 1.700 elevi/zi în cea de-a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de-a treia săptămână, ajungând conform ultimelor raportări la 3.500 elevi/zi.

Apreciem colaborarea cu CNCAV și ne exprimăm speranța în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranței sanitare în școlile din România.

Readucem aminte elevilor și angajaților din învățământ necesitatea și importanța respectării măsurilor igienico-sanitare, precum și a informării din surse oficiale cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.", arată o informare transmisă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

VEZI ȘI: Testare COVID pentru profesori. Cîmpeanu: Nu pot fi obligaţi la plata testelor

Profesorii se vor putea testa din cantitatea de teste anti-COVID comandată de autoritățile române pentru verificarea elevilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul demis al Educației, susține că profesorii nu pot fi obligați să își plătească testele anti-COVID-19. În acest fel, testele comandate pentru elevi vor putea fi folosite și de către profesori. 

”În acest moment, din perspectiva legislaţiei, nu există posibilitatea ca profesorii să fie supuşi obligaţiei de plată a testelor care să confirme testele pe bază de salivă, testele antigen rapide sau testele PCR. Hotărârea numărul 83 prevede teste non-invazive pentru toţi angajaţii din sistemul de învăţământ, alături de toţi şcolarii şi toţi elevii. Deci testarea non-invazivă este asigurată din bugetul statului pentru angajaţii din învăţământ. În al doilea rând, avem Codul Muncii care, nefiind modificat, prevede ca angajatorii să pună la dispoziţie angajaţilor aceste teste, dacă vorbim de teste PCR sau teste antigen rapide”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel