Cresc temerile în China. A fost aprobată testarea a două noi vaccinuri

China a aprobat testarea a două noi vaccinuri experimentale împotriva COVID-19. Măsura a fost luată de urgență de ”teama” de noi cazuri de infecții din import. 

China a aprobat testarea preliminară pe oameni a două vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus, pe fondul eforturilor de a opri "importul" de noi cazuri, în special din Rusia, relatează marţi agenţia Reuters, scrie Agerpres. 

Rusia a devenit principala sursă de cazuri noi de COVID-19 în China, cu un total de 409 infecţii provenite din această ţară, iar în consecinţă cetăţenii chinezi din Rusia ar trebui să rămână acolo şi să nu se întoarcă acasă, a punctat într-un editorial publicaţia de stat Global Times.

"Rusia este cel mai nou exemplu al eşecului de a ţine sub control cazurile importante şi poate servi drept avertisment şi altora", se arată în editorial, care subliniază că acum "China trebuie să împiedice strict importul de cazuri pentru a evita un al doilea" val al bolii.

Africani testați pozitiv în sudul Chinei 

Pe de altă parte, 111 africani din oraşul Guangzhou din sudul Chinei au fost testaţi pozitiv la noul virus, dintre care 19 tot cazuri "de import", a indicat viceprimarul Chen Zhiying citat marţi de Xinhua. Acesta a precizat că un total de 4553 de africani din oraş au fost testaţi folosind teste pe bază de acid nucleic, începând din 4 aprilie.

Luni, China a respins acuzaţiile lansate de diplomaţi africani şi americani în sensul că străinii cu trăsături africane din Guangzhou sunt supuşi testării forţate pentru coronavirus, carantinei şi tratamentelor abuzive.

Începe testarea pe oameni 

În acest context, agenţia Xinhua a raportat marţi că va începe testarea pe oameni a două vaccinuri experimentale anti-COVID19, dezvoltate de unitatea din Beijing a companiei Sinovac Biotech, listată pe Nasdaq, şi de Institutul de produse biologice din Wuhan, afiliat la Grupul farmaceutic naţional chinez (Sinopharm, de stat).

În martie, autorităţile chineze au dat undă verde testelor clinice pentru un alt vaccin, dezvoltat de Academia de ştiinţe medicale militare din China şi compania de biotehnologie CanSino Bio, listată în Hong Kong, la scurt timp după ce producătorul american de medicamente Moderna a anunţat că a început testarea pe oameni a unui vaccin în cooperare cu Institutul naţional de sănătate din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel