EXCLUSIV  Nu au cum să vă prindă dacă mergeți la părinți de Paști? CAPCANĂ pentru românii care vor să SFIDEZE ordonanțele MILITARE

Sunt români inventivi care cred că nu au cum să fie prinși dacă merg în noaptea de Paști la părinți. Se gândesc așa: ”nu sunt polițiști la fiecare scară la bloc, deci nu au cum să mă prindă!” Dar atenție! Nu cădeți în capcană! Puteți fi prinși foarte ușor că ați încălcat ordonanțele militare! În rândurile de mai jos, vă vom spune cum.

Probabil unii români s-au gândit că pot fenta sistemul de Paști pentru a ajunge la părinți și bunici. Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. Ok... consideri probabil că este suficient dacă scrii în declarația pe propria răspundere motivul permis, dar te faci că uiți să pleci de la părinți și bunici după ce le-ai adus alimentele de care aveau nevoie. Vorba aia... cine te-ar putea prinde?! Dacă ești oprit de polițiști în drum spre părinți sau bunici, crezi că ești acoperit de declarația pe propria răspundere... dar nu este chiar așa!

Chiar dacă nu sunt polițiști la fiecare scară de bloc, nu înseamnă că poți fenta sistemul! Administratorii de bloc, vecinii, sunt foarte vigilenți și pot anunța forțele de ordine. Și uite așa, în noaptea de Înviere, te trezești cu Poliția la ușă, fie că stai la oraș, fie că stai la țară, după ce ți-ai pus familia în pericol de infectare cu noul coronavirus pentru că nu ai respectat regulile de conduită impuse prin ordonanțele militare.

Așa că respectați mesajul ”STAȚI ACASĂ” și de Paști! Nu încercați să fentați ordonanțele militare! În fiecare bloc sunt acei vecini care știu și văd tot și au grijă ca lumea să respecte restricțiile în noaptea de Înviere!

Nu puteți să luați masa la părinți și bunici de Paști!

Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Atenție! Ajutați-vă părinții și bunicii cu alimente de Paști, dar faceți-o din tocul ușii! Nu îi omorâți expunându-i la un risc uriaș de infectare cu noul coronavirus! Arătați-le cât îi iubiți păstrând distanțarea socială pentru ca la anul să fiți împreună de Înviere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel