Informațiile momentului despre COVID-19 în lume. DATE oficiale

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a actualizat situația coronavirusului în lume.

Coronavirus a ucis cel puțin 490.771 de oameni de la apariția sa în China, în decembrie anul trecut, potrivit unor surse oficiale compilate de AFP, vineri, 26 iunie.

Virologii spanioli au găsit urme ale noului coronavirus în apa din Barcelona, colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19 în China, a spus, vineri, Universitatea din Barcelona.

GERMANIA: Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 687 până la 193.243, au arătat, sâmbătă, datele Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase.

SUEDIA a acuzat, vineri, Organizația Mondială a Sănătății pentru o „interpretare greșită” a datelor sale, întrucât organismul ONU a listat-o printre 11 țări care se confruntă cu o reapariție a cazurilor de coronavirus.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și președintele turc Tayyip Erdogan au discutat, vineri, telefonic despre impactul pandemiei COVID-19, a declarat biroul liderului grec – un eveniment rar, ținând cont că cele două țări se confruntă cu o serie de neînțelegeri.  

EUROPA ȘI ASIA CENTRALĂ

REGATUL UNIT: Numărul oficial de decese Covid-19 în Marea Britanie a crescut cu 186, la 43.414, a declarat, vineri, Departamentul de Sănătate. Marea Britanie a declarat că va renunța la carantinarea de două săptămâni pentru coronavirus pentru vizitatorii care sosesc din unele țări cu risc scăzut, după presiunea companiilor aeriene și a sectorului turistic. Guvernul a declarat că va publica săptămâna viitoare o listă a țărilor din care oamenii vor avea voie să intre în Marea Britanie fără a fi nevoie să se autoizoleze timp de 14 zile, așa cum se solicită în prezent. 
 
MUNTENEGRU: La o lună după ce a fost declarată fără coronavirus, Muntenegru a reintrodus restricțiile, inclusiv interzicerea evenimentelor sportive și a mitingurilor politice în aer liber, pentru a încerca să împidice răspândirea virusului.

KOSOVO: Două persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus în ultimele 24 de ore, anunță autoritățile medicale. Potrivit unui comunicat al Centrului Clinic Universitar din Kosovo, victimele sunt doi bărbați din Rahovec și Prizren.

Vineri, Ucraina a raportat o creștere record zilnică a cazurilor de coronavirus, iar autoritățile ar putea fi obligate să reintruducă izolarea, dacă oamenii continuă să încalce restricțiile. Autoritățile medicale au înregistrat 1.109 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat totalul Ucrainei la peste 41.000. 

ITALIA: Tinerii italieni se vor întoarce la școală pe 14 septembrie, închisă de pe 9 martie din cauza coronavirusului. Școlile se vor redeschide la această dată cu o serie de măsuri.

SIRIA se confruntă cu o criză alimentară fără precedent, cu peste 9,3 milioane de persoane lipsite de hrană adecvată, în timp ce focarul de coronavirus din țară, deși aparent controlat deocamdată, ar putea totuși să accelereze foametea.

IRAQ: Irak a înregistrat, joi, aproape 2.500 de cazuri noi de coronavirus și peste 100 de decese. 

AFRICA

NIGERIA: Răspândirea noului coronavirus în Nigeria a atins o nouă etapă importantă, întrucât ultimele statistici furnizate de Centrul pentru Controlul Bolilor dezvăluie că Nigeria are acum 22.614 cazuri confirmate. La 25 iunie 2020, în Nigeria au fost înregistrate 594 de cazuri noi confirmate și 7 decese.

ASIA PACIFIC

AFGANISTAN: Noul coronavirus colindă printre forțele de securitate afgane, în patru provincii fiind infectați 60 până la 90% din personal.

Orientul Mijlociu și Africa de Nord

ALGERIA a înregistrat 240 de cazuri noi cu coronavirus începând de joi, stabilind un record în 24 de ore.

INDIA are acum peste 500.000 de cazuri de coronavirus confirmate, conform cifrelor guvernamentale lansate sâmbătă, care au arătat un salt record zilnic de 18.500 de noi infecții.

NEPAL: Nepalul a raportat 11.162 de cazuri și doar 26 de decese la o populație de 29 de milioane.

CHINA: Beijingul a ridicat parțial izolarea de câteva săptămâni impusă în capitala Chinei pentru a elimina un al doilea val de infecții cu coronavirus, după ce trei milioane de probe au fost prelevate în două săptămâni, au spus oficialii.

AMERICA

STATELE UNITE ALE AMERICII: Oficialii americani estimează că 20 de milioane de americani au fost infectați cu coronavirus, de când a ajuns pentru prima dată în Statele Unite.

Ministerul Sănătății din MEXIC a raportat, vineri, 5.441 de noi cazuri confirmate de infecții cu coronavirus și 719 decese suplimentare, rezultând un total de 208.392 de cazuri și 25.779 de decese.

COSTA RICA își va deschide aeroporturile internaționale pe 1 august pentru turiștii din țările care au „transmisie controlată” a coronavirusului, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Daniel Salas.

BRAZILIA: Universitatea Federală din Sao Paulo (Unifesp) se află în discuții pentru a testa un potențial vaccin contra coronavirusului dezvoltat de cercetătorii italieni.

VENEZUELA: Spitalele din capitala Venezuelei, principalul stat producător de petrol, sunt pline de pacienți cu coronavirus și zeci de lucrători din domeniul sănătății au fost infectați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel