COVID, răsturnare de situație. Dr. Ciornei aruncă BOMBA. Ce NU s-a spus niciodată. "Virus MORT". SINGURUL mod de a afla dacă un om este contagios

Cercetătorul Radu Ciornei a aruncat teoriile despre COVID-19 în aer. Iată ce a spus acesta, ce a descoperit și care este singura metodă prin care se poate afla dacă un om e contagios.

Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a vorbit despre pandemia de COVID-19 și a aruncat în spațiul public mai multe teorii, nespuse până acum de nimeni altcineva, care spun că o persoană care este confirmată pozitiv cu COVID-19 nu este neapărat și o persoană contagioasă.

Ei bine, acesta susține că prin analizele care se fac nu se măsoară infecțiozitatea, ci dacă persoana respectivă are părți din virus, mort sau viu, în gât.

La un om testat pozitiv noi nu măsurăm infecțiozitatea sa, ci măsurăm dacă are bucăți de virus în gât. Viu sau mort. Oamenii pot elimina bucăți de virus din plămâni. De exemplu un om s-a vindecat. Două zile la rând face teste negative. După zece zile el poate să elimine virus mort din plămâni și testul său este pozitiv. Dar el nu mai poate infecta pe nimeni”, a explicat dr. Radu Ciornei, pentru News Bucovina. 

Cum se află dacă un om este contagios sau nu

Dr. Ciornei a completat că singurul mod prin care se află dacă un om este contagios este să fie prelevată cultură din exudatul faringian, iar apoi aceasta să fie cultivată.

Dacă virusul se cultivă, înseamnă că virusul e viu și omul acela poate contamina pe alții”, a mai spus cercetătorul. 

În plus, a subliniat că nu este deontologic să nu se spună oamenilor că un test pozitiv nu înseamnă neapărat că ai virusul viu în tine, ci că poți să ai doar bucăți de virus mort, consideră că modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică este defectuos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel