COVID, răsturnare de situație. Imbri, AVERTISMENT: IZVOR de infecție, burețel. E nevoie de o gândire MATURĂ

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș" din București, a vorbit despre începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România este lider la nivel european în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19. 

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș", a vorbit astfel despre situația reînceperii anului școlar, din luna septembrie și crede că este nevoie de mare atenție. Medicul atenționează asupra faptului că tinerii, în special copiii de gimnaziu, clase primare și grădiniță, au o contagiozitate a virusului mult mai mare decât la adulți.

"Izvor de infecție destul de serios"

„Începe noul an școlar și recomand totuși să se mai gândească cei care răspund de redeschiderea unităților de învățământ. S-a dat posibilitatea ca la nivel local să se hotărască cum să se procedeze. Copiii sunt un izvor de infecție destul de serios, având în vedere că aceștia au o încărcătură virală mai mare decât adulții. Ei nu fac forme grave ale bolii, afecțiuni care să sperie, dar sunt ca un burețel de viruși și pot transmite foarte ușor. Chiar un specialist cu care colaborăm a comunicat medicilor infecționiști acest lucru, în urma unor cercetări", a declarat Emilian Imbri pentru b1.ro

Menținerea distanțării fizice în școli, imposibilă

„Cum să ții un copil despărțit de colegul său de bancă? Mai bine încerci să pui un singur copil în bancă decât să crezi că vei reuși să păstrezi distanța. E nevoie de o gândire matură a unor profesori, epidemiologi, psihoterapeuți, care să pregătească acest început de an, chiar dacă va necesita puțin mai mult timp, poate", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel