România, la un PAS de scenariul NEGRU. Marinescu, informația momentului: ASTA trebuie să ne îngrijoreze

Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul "Matei Balș" din Capitală, a reacționat după noul record al COVID-19, în România. 

"Aș face o precizare importantă. Sunt aproape 1000 de cazuri, dintr-un număr mai mic de teste decât în zilele trecute. Deci asta înseamnă că acest indice de pozitivitate, adică procentul de teste este categoric mai mare și asta trebuie să ne îngrijoreze. E clar că nu reușim să găsim acea cale de mijloc, între măsurile de relaxare și măsurile de prevenție, pe care ori nu le facem, ori nu le urmăm, ori nu reușim să le avem în rutină. Practic, trebuie să înțelegem că ele sunt obligatorii, nu sunt facultative", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la B1 TV. 

"În momentul în care vorbim despre un microrganism care se transmite ușor, primul lucrul pe care trebuie să-l fac când am ghinionul să mă îmbolnăvesc, este să nu le transmite celorlalți și atunci trebuie să mă autoizolez. Asta făceam și la gripă, e un principiu de bază. Eu cred că trebuie să rămânem la partea medicală, pentru că până la urmă ea e cea care ne interesează și dacă vrem să ajungem în punctul în care să închidem acest cerc vicios în care ne aflăm, și să ajungem și la vremuri normale, trebuie să respectăm", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel