COVID-19 vs. Gripă. Cât de PERICULOS este, în realitate, noul virus. Dovezile CLARE

Mai multe studii arată că, în realitate, virusul COVID-19 nu este mai periculos decât gripa. Iată care sunt motivele și explicațiile date de specialiști.

Cifrele noilor studii științifice arată că realitatea în fața noului coronavirus este cu totul alta, una mai puțin îngrijorătoare. Potrivit unei analize a lui Joseph Curl pentru Washington Times, COVID-19 nu este "Ciuma Neagră", așa cum s-a spus, ba mai mult, nu este nici măcar atât de gravă ca gripa sezonieră.

COVID-19 vs. Gripa

Iată care sunt dovezile pentru care COVID-19 nu este la fel de periculos precum gripa sezonieră:

1. Rata mortalității

Un studiu recent al Universității Stanford estimează că rata mortalității din cauza COVID-19 este între 0,1% și 0,2%. În plus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că rata mortalității era de 20 până la de 30 de ori mai mare și a cerut adoptarea unor politici de izolare.

Spre exemplu, în New York City, epicentrul pandemiei din SUA, rata mortalității la persoanele între 18 și 45 de ani este de 0.01%, sau 10 la 100.000 de locuitori.

Persoanele cu vârste de 75 de ani și peste au totuși o rată a mortalității de 80 de ori mai mare, iar pentru copiii sub 18 ani, rata mortalității este zero la 100.000 de locuitori.

2. Sănătate și vârstă

Mai mult de jumătate din numărul deceselor provocate de COVID-19 în Europa a avut loc în aziluri de bătrâni. Cel puțin o cincime dintre decesele înregistrate în Statele Unite până acum au avut loc în aceste aziluri.

Aproape toți pacienții spitalizați pentru coronavirus în New York City aveau comorbidități, potrivit unui recent studiu.

„Fișele a 500 de pacienți spitalizați în sistemul de sănătate Northwell – care găzduiește majoritatea pacienților din țară în timpul pandemiei – arată că 94% dintre pacienți au avut mai mult de o boală, alta decât COVID-19, potrivit Journal of the American Medical Association", a relatat Fox News, citează evz.ro.

Studiul a descoperit că 42% dintre pacienți erau supraponderali și că 53% aveau hipertensiuni, iar alții sufereau de diferite alte boli.

3. Răspândire

Deși presa din SUA continuă să raporteze cifrele mici furnizate de Johns Hopkins, care afirmă că 998.000 de americani au contractat virusul până marți, 28 aprilie, inclusiv, în realitate milioane de americani au fost deja infectați. 

Astfel, un studiu realizat săptămâna trecută în New York City care a descoperit că 1 din 5 (21.2%) dintre locuitori au fost deja infectați cu coronavirusul. Sunt 8,5 milioane de locuitori în New York City, ceea ce înseamnă că 1,8 milioane de new yorkezi au avut virusul.

Deși statele americane încep să se redeschidă, pe baza datelor care arată o rată a mortalității mult mai mică decât s-a raportat și o răspândire mult mai mare a virusului, presa continuă să anunțe cifre îngrozitoare despre virusul mortal. În realitate, ele nu sunt îngrozitoare și virusul nu este mortal. COVID-19 este la fel de nociv ca gripa, în cel mai rău caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel