COVID-19. ”Virusul se propagă în muşchiul cardiac.” Cardiolog sportiv: Risc de moarte subită

Cei izolați la domiciliu nu ar trebui să facă exces de exerciții fizice, pe perioada pandemiei de coronavirus, avertizează un renumit cardiolog sportiv din Franța, Laurent Chevalier.

Una dintre tentațiile celor aflați în izolare la domiciliu este de a căuta să-și îmbunătățească condiția fizică sau să și-o mențină, așa cum este cazul sportivilor.

”Am văzut multe clipuri video cu oamenii care se antrenează acasă şi mi s-a părut că sunt prea intense. Unii pedalau ca nebunii, alţii au alergat un maraton în apartament. Asta e o mare problemă în timpul unei epidemii virale, cum traversăm noi. Infecţiile virale nu sunt compatibile cu efortul, iar oamenii trebuie să înţeleagă asta", a declarat Laurent Chevalier.

Riscul este foarte prezent

El recomandă ca şedinţele de antrenament să nu fie mai lungi de o oră, dar să fie atenți și la simptome:

"Oamenii care au febră sau dureri musculare trebuie să stopeze orice activitate fizică şi să ia o pauză de opt zile. Este o regulă de aur stabilită în 2006 de către Clubul Cardiologilor Sportivi, dar care am văzut că este ignorată frecvent. Riscul este moartea subită. Un asemenea virus se propagă în muşchiul cardiac, produce o aritmie, iar efectul poate fi devastator", a declarat Chevalier pentru cotidianul lequipe.fr.

”Știm doar că acest virus poate ajunge și la inimă. Și este foarte contagios, se răspândește foarte repede; perioada de incubație este lungă, o săptămână și foarte des fără simptome, într-un mod aproape silențios. Nu ne dăm seama că suntem transportatori, dar riscul este foarte prezent. Feriți-vă de toate activitățile intense de interior, pe care unii le vor descoperi în zilele următoare. Dar același lucru este valabil și pentru jogging-ul autorizat în această perioadă de carantină: alergând cu o viteză sub-maximă, desigur, dar fărăa presta un antrenament susținut", a mai adăugat el, pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel