COVID-19, VEŞTI BUNE. Un milion de pacienţi, VINDECAŢI

La nivel mondial, vin veşti bune privind infectarea cu COVID-19. Peste un milion de pacienţi s-au vindecat. 

Potrivit BBC.com, însă, cifrele trebuie citite cu atenţie. Asta pentru că SARS-COV2 are o rată mică a mortalităţii, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi infectaţi se vor şi vindeca, chiar dacă în perioade diferite de timp. 

Potrivit jurnalului medical The Lancet, rata mortalităţii este mai mare decât în cazul gripei sezoniere (0,1 la sută), dar mai mică decât în cazul SARS (9,5 la sută). Iar cel mai bun exemplu pare a fi cel al navelor de croazieră, acolo unde nu există cazuri importate sau lipsa testării. Acolo, rata mortalităţii este de 1 la sută. 

Însă, pentru că nivelul de testare este diferit de la o ţară la alta şi pentru că nicio ţară nu a reuşit să testeze toată populaţia, sunt disponibile doar rate ale mortalităţii raportate la numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate. Astfel, se întâmplă de multe ori ca rata mortalităţii să fie mai mare de 1 la sută. 

Însă există posibilitatea ca o bună parte a populaţiei unei ţări să fie deja infectată, dar netestată, ceea ce înseamnă că rata mortalităţii este scăzută peste tot. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel