COVID-19, valul 4. Rata de infectare în Capitală, aproape de 16 la mia de locuitori

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Numărul infectărilor continuă să crească în București.

Rata de infectare a ajuns, vineri, în București la aproape 16 la mia de locuitori. Este cea mai mare incidență de la începutul pandemiei, scrie Mediafax. 

Conform DSP București, rata de infectare a ajuns luni la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie.

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. În completare STB va pune mai multe mașini pe trasee.

Bucureşti şi Ilfov, aproape de carantină

"Testarea gratuită masivă în București - Ilfov și marile orașe din țară este singura soluție azi pentru izolarea focarelor, pentru a reduce răspândirea îmbolnăvirilor și pentru a salva vieți. Este soluția pe care o propun medicii și managerii de spitale, dar autoritățile ignoră rolul testării încă de la începutul pandemiei. Este de neînțeles de ce există această rezistență a autorităților în ceea ce privește testarea. Suplimentar, România trebuie să solicite ajutor de la alte state europene pentru medici specializați pe ATI care să sprijine medicii români deja epuizați și care nu mai fac față valului crescut de pacienți care ajung zilnic în spitale", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Situația COVID-19 în România

Până ieri, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 13.10.2021 (10:00) – 14.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 304 decese (149 bărbați și 155 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel