Savant: COVID-19 va fi alături de noi pentru TOTDEAUNA

Un savant din Marea Britanie susține că COVID-19 nu va dispărea niciodată.

Coronavirusul va fi prezent „pentru totdeauna într-o formă sau alta”, susține Mark Walport, un membru al grupului științific consultativ pentru situații de urgență  al guvernului din Marea Britanie, scrie BBC. Potrivit lui, oamenii vor trebui să fie vaccinați la intervale regulate de timp, așa cum se întâmplă acum în cazul gripei. Comentariile sale vin după ce șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că speră că pandemia se va termina peste doi ani.

Savantul susține că, pentru a controla pandemia, ar fi necesară ”vaccinarea globală”, dar coronavirusul nu este o boală precum varicela ”care ar putea fi eradicată prin vaccinare”.

"Acesta este un virus care va fi cu noi pentru totdeauna într-o formă sau alta și aproape sigur va necesita vaccinări repetate", a spus Mark Walport.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a spus anterior că în cazul gripei spaniole din 1918 a durat doi ani până când aceasta a fost depășită, și că progresele tehnologice ar putea permite lumii să oprească coronavirusul "într-un timp mai scurt".

Gripa din 1918 a ucis cel puțin 50 de milioane de oameni. Până acum, COVID-19 a ucis aproximativ 800.000 de oameni. Au fost înregistrate aproape 23 de milioane de infecții, dar se consideră că numărul persoanelor care au avut virusul este mult mai mare din cauza testelor inadecvate și a cazurilor asimptomatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel