Covid-19: Un medic transmite mesajul disperat al unui pacient nevaccinat: I-am îndeplinit dorința înainte să-l sedez / video

Un medic a transmis mesajul unui pacient pe care tocmai îl intubase din cauza Covid-19.

„Sunt Domingo González, medic la Spitalul Universitar Insular din Gran Canaria (Spania), și realizez acest videoclip pentru a împlini cuvântul dat unui pacient pe care a trebuit să-l intubez acum câteva ore”, așa începe un videoclip cu un apel disperat al unui doctor pentru ca populația să se vaccineze.

În acest spital, nouă din zece pacienți care se află la terapie intensivă nu fuseseră vaccinați. Domingo González a ales să transmită un mesaj, respectând astfel dorința unui pacient care tocmai fusese intubat din cauza unei pneumonie bilaterale cauzate de SARS-CoV-2, un pacient nevaccinat.

„Înainte să-l sedez, m-a pus să-i promit că voi face acest videoclip pentru a transmite oamenilor că este important să se vaccineze. Mi-a spus că nu s-vaccinat de frică, din cauza a ceea ce a auzit și a văzut pe rețelele sociale... și că a regretat că nu a făcut-o și că a ajuns în această situație”, a zis medicul.

Pacientul său, adaugă acest specialist, știe că el a fost „un exemplu de ceea ce nu trebuie făcut” și, prin urmare, i-a cerut să transmită tuturor celor care încă mai au îndoieli să se vaccineze.

„În aceste zile", subliniază el, „am internat mai mult de 10 pacienți afectați de Covid-19 la terapie intensivă, care nu au fost vaccinați de frica efectelor vaccinului. Nu erau negaționiști, dar erau influențați de ideile negaționiștilor", a mai zis medicul.

Domingo González le cere oamenilor care distribuie mesaje false despre vaccin să se gândească la daunele pe care le pot face „ideile false”, idei care pun în pericol viața oamenilor. „Ajutați-ne să salvăm vieți!”, conchide medicul.

Până duminică, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.919 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.048.548 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 208 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până duminică, 34.316 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 07.08.2021 (10:00) – 08.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (2 bărbați și 1 femeie), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Iași, Maramureș și Timiș. Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani și 2 la categoria de vârstă 70-79 ani. Din cele 3 decese înregistrate, 2 sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 al unui pacient care nu a prezentat comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel