COVID-19. Un grup de firme românești va produce milioane de măşti şi echipamente sanitare

Grupul de firme Taparo din oraşul Târgu Lăpuş urmează să producă în viitorul apropiat până la 10 milioane de măşti de protecţie lunar.

Măștile urmează a fi livrate spitalelor şi unităţilor medicale din România în care se tratează pacienţii afectaţi de COVID-19, dar şi farmaciilor, instituţiilor publice cât şi unor magazine, a anunţat, vineri, managerul Ioan Filip.

Pe lângă măşti de protecţie, fabrica va produce echipamente de protecţie destinate personalului medical din spitale şi centrele de îngrijire a pacienţilor afectaţi de coronavirus.

Producţia de măşti de protecţie sub licenţă este certificată de Agenţia Naţională a Medicamentului. O parte din producţie este realizată prin firma Techtex-Oşorhei, judeţul Bihor, parte a grupului de firme din Târgu Lăpuş.

S-au făcut deja primele livrări

"Primele echipamente - măşti şi combinezoane - au fost livrate unor unităţi spitaliceşti de primă linie din oraşele Suceava, Târgu Lăpuş, Baia Mare, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Şimleu Silvaniei, Zalău, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Timişoara, Arad, Satu Mare, Oradea, Vrancea, Botoşani, iar începând de azi (vineri n.red.) se livrează şi comenzile pentru spitalele din Satu Mare, Oradea, Bistriţa şi judeţele Mureş, Cluj, Vrancea şi Timiş", a declarat, pentru Agerpres, Ioan Filip.

Managerul grupului de firme Taparo a precizat că primele măşti de protecţie au fost livrate imediat din fluxul de producţie către spitalul din Suceva, unitatea medicală din România aflată în cea mai dificilă situaţie. Conform aceleiaşi surse, fabrica produce zilnic peste 150.000 de măşti, 1.000 de combinezoane de protecţie şi urmează să implementeze producţia de bonete, lenjerie de unică folosinţă, şerveţele umede şi scutece.

Compania a mai achiziţionat recent două linii tehnologice automatizate pentru producţia măştilor de protecţie, care urmează a fi instalate pe 7 aprilie, şi o linie tehnologică pentru producţia măştilor de protecţie de clasă superioară (FFP2 şi FFP3 ), destinate special cadrelor medicale şi persoanelor care intră în contact direct cu bolnavii afectaţi de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel